Filmes Pletykafészek (09/36)

Benne: Batman, Pókember, Wolverine, G.I. Joe, Hancock, Csoda Kapitány, Criminal Macabre, Super Max, Underworld, Youngblood és Spawn

Batman 3

A napokban ismét hírekbe lehetett botlani az új Batman-filmmel kapcsolatban. Az egyiket a The Sun című mértékadó angol tabloid szállította, miszerint Megan Fox aláírt a Macskanő szerepére, de persze a hírt a forrása miatt senki nem vette komolyan. Azonban az IMAX-ről szóló találgatások érdekesek.
Az AintItCoolNews ugyanis arról adott hírt, hogy a Sötét lovag folytatása teljes egészében IMAX lehet. Mint azt tudjuk, a Dark Knight pár jelenetét Christopher Nolan IMAX-felszereléssel forgatta és többször is megjegyezte, hogy mennyire élvezte munkája azon részét, viszont a technikai feltételek miatt pár jelenetnél többet nem lehetett IMAX-re elkészíteni. Jelen találgatások szerint azonban Nolan azért is iktatott be megint egy „saját” filmet a két Batman közé, hogy ezen idő olyan új IMAX-kamerákat fejleszthessenek ki, melyek nagyobb szabadságot adnak a filmkészítőknek.
Persze mindez egyelőre csak pletyka, de azért érdemes eljátszani a gondolattal, hogy milyen lenne egy IMAX-es Batman, hogy ad-e az átlagembernek annyi pluszt egy IMAX-élmény, hogy több pénzt fizessenek érte. Hiszen míg a 3D-s filmeknél egyértelműen mindenki tapasztalja a bónuszt, az IMAX-produkciónál közel sem biztos, hogy hasonló lenne a reakció. Mindenesetre minden ki fog derülni az Avatar premierje után, hiszen az lesz az első nagyobb szabású, egész estés IMAX-mozi az utóbbi időben. (Természetesen a pár IMAX-es Transformers 2.-jelenetet nem számoljuk ide.) (SG)

Megan Fox szerződött le a Macskanő szerepére a Batman 3-ra, írja a Sun. Halle Berrynél nem lehet rosszabb. (Index)

Pókember 5-6

Miközben a Pókember negyedik részéről még csak annyit lehet tudni, hogy a forgatás valamikor jövő év elején kezdődik és a premier 2011. május 6-án lesz, a Sony Pictures már el is döntötte, hogy ki fogja készíteni a következő két epizódot.
A Variety szerint a szerencsés forgatókönyvíró, aki a Pókember 5-6 szkriptjét írhatja, nem más, mint az a James Vanderbilt, aki eddig a Sötétség leplét, a Kiképzőtábort, az Amazonas kincsét és a Zodiákust írta (jövőre kerül tőle mozikba a The Losers), valamint az elkövetkező Pókember 4 forgatókönyvének első változatát.
A tervek szerint az ötödik és a hatodik rész története valamilyen szinten össze fog fonódni, ezért is döntött a stúdió ugyanazon író mellett. Az azonos főszállal rendelkező sztori egyébként összevont forgatást is jelenthet, ami nem lenne meglepő, hiszen a stúdiónak már régi terve, hogy csökkentse a Pókember-filmek bemutatása közti időt.
Az átívelő történet lehetőségét Vanderbilt a negyedik részre tervezte, de mivel Raimi össze tudta trombitálni az eredeti szereplőket, így a stúdió halasztotta az ötletet. Azonban az, hogy ismét csak képbe kerül Vanderbilt, azt is jelenti, hogy némely ötlete, melyet elvetettek végül a Pókember 4-gyel kapcsolatban, realizálódhat az 5. részben, mely bennfentes spekulációk szerint akár egy reboot kezdete is lehet arra az esetre, ha az eredeti szereplőgárda tagjai nem akarnának újabb Pókembereket forgatni. (SG)

Annak ellenére, hogy a Pókember – amit lassan már a „sorozat” cimkével lehet ellátni – negyedik részének forgatása csak jövőre kezdődik, és a bemutatója majd valamikor 2011-re várható, a Sony már leszerződtette a negyedik és ötödik rész forgatókönyvíróját. A munkát James Vanderbiltre bízták. A Zodiákus írója-producere dolgozott már a Pókember negyedik részének könyvén, de aztán a stúdió a másokkal többször átiratott verzió mellett döntött. Arról, hogy a korábbi részek stábjából ki marad addiga, illetve ki megy, még nincs információ. (Mozinet)

Wolverine 2

Hugh Jackman immáron hivatalosan is megerősítette, hogy Farkas/Rozsomák második önálló kalandját Japánban éli meg. A történet alapját a Frank Miller készítette képregény sorozat szolgáltatja.
Az MTV elkapta egy rövid interjúra a Teen Choice Awards vörös szőnyegén Hugh Jackmant, aki ismét elég szószátyárnak mutatkozott kedvenc karaktere, Wolverine/Farkas/Rozsomák újabb kalandjával kapcsolatban. Korábban már elárulta, hogy a producerek tervei szerint a karakter ezúttal Japánba keveredik el és ezt most hivatalosan is megerősítette.
„Japánba tartunk” – kezdte Jackman. „Most kezdünk el dolgozni rajta. A sztori alapjait már leraktuk. Szerintem a rajongók imádják a Frank Miller – Chris Claremont képregénysorozatot, nekem is ez a kedvenc eposzom. Ezt a történetet akarom már a kezdetektől a vásznakra vinni, szóval most meg is csináljuk.”
Frank Miller történetében Farkas eljut Japánba, ahol megtanulja a keleti harckultúrát és filozófiáját. (SG)

G.I. Joe 2

A hétvégén került a mozikba és az első akadályt sikerrel vette a G.I. Joe csapata, minek hatására a Paramount zöld utat adott a folytatás előkészületeinek. Ezt maga a stúdió vezérigazgatója, Rob Moore jelentette be.
A G.I. Joe: A kobra árnyéka szépen kezdte mozis karrierjét, hiszen első hétvégéjén összesen 100,3 milliót zsebelt be a világ mozivásznairól és ezzel a Paramount nyári felhozatalának harmadik legjobban nyitó filmje lett (közvetlen a Transformers: A bukottak bosszúja és a Star Trek mögött). Korábban már írtunk róla, miszerint siker esetén folytatódik a film, ám Rob Moore, a stúdió vezetője a mai napon hivatalosan is bejelentette a G.I. Joe 2-t.
Moore elárulta, hogy az egész színészgárda visszatér a folytatásban, ám Stephen Sommers helyett valaki más veszi át a stafétabotot. Az igazgató hozzátette, hogy a rendezőtől már a rossz tesztvetítések utáni újravágás során megszabadultak, ám új kiszemeltjükről még nem nyilatkoznak. (SG)

Hancock 2

A tavalyi, Will Smith és az Oscar tulajdonos Charlize Theron nevével fémjelzett rendhagyó szuperhősös mozi, a Hancock 624 milliós összbevétele komolyan felvetette a folytatás lehetőségét. Ehhez igazodva a Columbia felvett két új forgatókönyvírót, akik nekiálltak a könyvnek. Vincent Ngo és Vince Gilligan helyét Adam Fierro és Glen Mazzara vette át. Fierro a „The Shield” és a 24 című sorozatok producereként és írójaként szerzett nevet magának. Mazzara szintén részt vett a Shield munkálataiban és még több filmsorozatban tevékenykedett a Fierro-éhoz hasonló munkakörben.
A második rész rendezője valószínüleg az alapfilmet dirigáló Peter Berg marad. A színészként, rendezőként, íróként, producerként is tevékenykedő Berg olyan filmek és sorozatok készítéséből vette ki a részét, mint a Collateral, az Alias, vagy a Chicago Hope. A folytatás történetéről egyelőre annyit lehet tudni, hogy feltűnik majd több, Hancockhoz hasonló szuperhős. Azt, hogy ez előzményt, vagy egy csavaros, időben később játszódó folytatást jelent, még nem lehet biztosan tudni. (Mozinet)

Folytatják a Hancockot, ami 624 millió dollárt hozott tavaly a mozikban. A stúdió a The Shield két íróját, Adam Fierrot és Glen Mazzarat kérte fel az új forgatókönyvhöz. Az előző rész rendezője és főszereplője, Peter Berg és Will Smith visszatérésére is számíthatunk. (via firstshowing) (Index)

Csoda Kapitány

A DC -idehaza talán kevésbé ismert- képregényhőse- a ’39-ben megszületett Csoda Kapitány (Captain Marvel) filmrevitele nem újkeletü ötlet. A New Line Cinema háza táján már évek óta készülődtek a produkcióra, majd új látszott, hogy nem lesz az egészből semmi. A tervek aztán persze átkerültek a Warners-hez, ahol úgy tűnik, beindult a gépezet – adja hírűl a Variety.
A stúdió Bill Birch-et bízta meg a forgatőkönyv újraírásával, miközben a film leendő direktora, Peter Segal ( 50 első randi, Csontdaráló, ZseniKém – Az ügynök haláli) a produkcióval együtt átjött a Warners-hez. Ugyanígy tett a fent említett Segal-filmek producer, Michael Ewing is.
A DC Comics Captain Marvel-jének története (nem összekeverendő a Marvel hasonló nevü hősével) a 13 éves Billy Batson-ról szól, aki ha kiejti a szót: „Shazam”, nagy erejű hőssé, Csoda Kaptánnyá változik. A Kapitány az ősi világ 3 istenének és hősének képességeivel rendelkezik: bölcs, mint Salamon király, erős, mint Herkules, szívós, mint Árész, hatalma Zeuszéval vetekszik, bátorsága csak Akhilleusz-hoz mérhető, és gyors, mint Merkúr. Az erősen előkészületi fázisban járó film jelenleg „Shazam” címen fut, és 2011-re készülhet el. (Mozinet)

Criminal Macabre

A Dark Horse Entertainment gondozásában megjelent, Steve Niles készítette mini képregénysorozat története egy természetfeletti nyomozó körül forog, aki „másodállásban” az éjszaka vámpírjai, kísértetei, és egyéb, az emberek között élő sötét teremtményekre vadászik.
A film forgatókönyvét Kyle Ward készíti – aki ezzel párhuzamosan a Hitman 2. könyvét is írja a Fox-nak, plusz még két másik produkcióban is dolgozik a Lionsgate-nél és a Universal-nál. A Criminal Macabre rendezői széke még ugyan üres, de producerből már van kettő: a Dark Horse által delegált Mike Richardson (Időzsaru, Pokolfajzat-filmek) Neil Moritz-al (Halálos iram, Legenda vagyok) közösen tevékenykedik a film megvalósulásáért. (Mozinet)

Super Max

Amíg a Marvel „The Avengers” mozija körül már megvan néhány szereplő, van forgatókönyvíró, addig a DC háza táján még semmi sem biztos. Az Igazság Ligája tervéről nagy a csönd, csakhogy évek óta egy másik projektet is életben tartanak:
David S. Goyer (A szellemlovas -rendező, Batman – A sötét lovag -író) egy, az MTV-nek adott interjúban elárulta, hogy továbbra is napirenden van a Super Max, csak éppen új írót keresnek. Goyer még hozzátette, hogy A Super Max egy olyan projekt, amin kifejezetten, határozottan dolgoznak. A verseny az Avengers 2012-re tervezett premierjének bejelentésével kezdetét vette, és a DC-nek komoly feladata lesz, hogyha időben oda akar érni a filmmel, amiben elvileg Green Arrow közösen szökik a börtönből egy illusztris csapatban, melynek tagja Lex Luthor, Joker, és Rébusz is. (Mozinet)

Underworld 4

Meglepő módon Kate Beckinsale távozása az Underworld-sorozatból nem rengette meg különösebben a franchise-t, hiszen míg az első rész 95, a második meg 111 millió dollárt jövedelmezett világszerte, addig a harmadik epizód Rhona Mitrával a teljesen vállalható 91 millió dollárra zuhant csak vissza.
Ilyen eredmények mellett pedig nem is meglepő, hogy máris zöld lámpát kapott a folytatás, mellyel ráadásul már az eddigi 3 évet sem várja ki a gyártó Screen Gems, hanem 2011 elején moziba küldi.
Ráadásul az Underworld 4 a rajongók legnagyobb örömére három dimenzióban fog elkészülni, bár azt még nem tudni, hogy a 3. rész főszereplői (Rhona Mitra, Michael Sheen és Bill Nighy) vagy az első két film hőseit alakító Kate Beckinsale és Scott Speedman fognak-e visszatérni. (SG)

A stúdió bejelentette: hozzálát az Underworld negyedik felvonásához, ami egy új trilógia kezdő darabja és Kate Beckinsale-t ismét viszontláthatjuk benne. De a színésznő a Whiteout sajtókonferenciáján ezt cáfolta: miután megtudta, hogy új trilógiát terveznek, nem foglalkozott a forgatókönyvvel sem, egyszerűen csak nem vállalta: „Nem hiszem, hogy a lányomnak azt kéne látnia, hogy még 10 évig gumiruhában mutogatom a seggemet.” (Index)

Youngblood

Brett Ratner neve rengeteg filmnél felmerült mostanság, de a Conant mégsem ő rendezi és a Beverly Hills-i zsaru negyedik részéből sem lesz semmi egyhamar. A Youngblood képregényfilm az, ami újabban biztosnak tűnik a tervei közül, már kinézte magának a főszereplőt, Robert Pattinsont az Alkonyatból. A film egy kormány által létrehozott szuperhőscsapatról szól, akiket nehéz helyzetben vetnek be, ha valami szupergonosz fenyegeti a békét. (Index)

Spawn

Vannak olyan képregény-film, melyek nem mondhatók bukásnak, azonban mégsem folytatták őket, többek között azért, mert nem a reklámokkal könnyen megvezethető tiniket célozzák meg, hanem az idősebb korosztályt.
Ebbe a kategóriába tartozott annak idején 1997-ben a Spawn, az ivadék (87 milliós bevétel világszerte), vagy 2005-ben a Constantine, a démonvadász (230 millió világszerte). Úgy tűnik azonban, hogy pár év pihentetés után mégis csak feléleszthető akármilyen franchise.
A Spawn-képregények készítője, Todd McFarlane a Coming Soon-nak elmondta, hogy hivatalosan is nekilátott egy új film forgatókönyvének, melynek főszereplője Spawn lesz. A képregény-író elmondta, hogy a történetet már 7-8 éve kitalálta, s az új film nem feldolgozás, nem visszatekintés és nem is folytatás lesz, hanem egy teljesen új, önálló történet, mely természetesen R-korhatárral fog bírni, ami nem is csoda, ismerve az itthon is elérhető képregény-sorozatot.
MacFarlane interjújában azt is elmondta, hogy az új Spawn jóval idősebb, érettebb közönségnek fog szólni, nagyjából annak a korosztálynak, aminek a Scorsese-féle Tégla is készült. (SG)

Todd McFarlane – aki a Spawn képregényekkel kapcsolatban ismert – most az Óz, a csodák csodáján töri a fejét, és egy sokkal komorabb és akcióorientáltabb művet tervez az előzőeknél. A főszerepben Dakota Fanning lesz látható. (Index)