Filmes Pletykafészek (09/37) + Korongozó

Lobo, Deadman, F4, Cowboys and Aliens, Iron Man, Swamp Thing, 30 Days of Night, Wolverine, Green Hornet… és egy kiadós DVD/BD borítógaléria

Lobo

Vászonra kerül a DC képregénykiadó egyik legerősebb figurája, Lobo. A filmet Guy Ritchie rendezheti, a sztori szerint a Földön kell elkapnia négy szökevényt. Joel Silver, Akiva Goldsman és Andrew Rona lesznek a producerek. A tervek szerint PG-13-as besorolású lesz. (index.hu)

Képregény-filmek ügyében egyre nagyobb a hajsza Hollywoodban, sietnek a stúdiók, hogy feldolgozzák a sikerrel kecsegtető füzeteket, hiszen, ha befut egy ilyen film, akkor jellegéből adódóan biztosra lehet venni, hogy a gyártó stúdió 2-3 évente elő tud rukkolni egy-egy újabb epizóddal a viszonylag biztos bevétel reményében.
Természetesen miközben a legnépszerűbb címek már elkeltek, a filmgyártók a kisebb képregényeket is elkezdték feltérképezni, s ennek folyományaképp a Variety arról adott hírt, hogy a Sherlock Holmes és a Spíler rendezője, Guy Ritchie, a Lobo filmes adaptációját fogja elkészíteni a Warner Bros.-nak.
Lobo a képregényekben egy földönkívüli, csillagközi fejvadász, több mint két méteres, kigyúrt, kék színű, kvázi sérthetetlen teremtményről van szó, aki felspécizett motorjával keres a Földön négy, gondjaira bízott szökevényt. A tipikus antihős egy kisvárosi lánnyal áll össze az eredeti sztoriban.
Hogy a filmben az alaptörténetből mi marad meg, még nem tudni, de az biztos, hogy Don Payne írta a forgatókönyv legutóbbi vázlatát, a producerek között pedig ott lesz Joel Silver és Akiva Goldsman. A jövő évre várható forgatás során elkészítendő végeredménnyel a PG-13 korhatárt fogják megcélozni az alkotók. (sg.hu)

Deadman

A bloodydisgusting.com értesülései szerint megtalálták a rendezőt egy kevésbé ismert képregény, a Deadman direktori székébe. A comic megfilmesítésének ötlete már régebben felvetődött és a producerek eredetileg Guillermo Del Toro-t szerették volna megnyerni, ám neki egy nagyobb falat jutott, a The Hobbit (aminek forgatása 2010 előtt nem fog elkezdődni) elkészítése. Az új jelölt a dán Nikolaj Arcel, akinek legismertebb munkája a 2007-es Titkok szigete. Arcel legutóbb egyébként Lars von Trier felkavaró Antikrusztusában közreműködött, a forgatókönyv megírásában segédkezett.
Deadman karaktere eredetileg Boston Brand névre hallgat és légtornász volt, akit egy mutatványa közben gyilkol meg egy titkokzatos támadó. A férfi szelleme olyan erővel tér vissza, amivel képes kontrollálni bármilyen élőlényt. Deadman különleges képességét arra használja fel, hogy kinyomozza ki volt merénylője. (mozinet.hu)

F4

Rebootolnák a Fantasztikus négyest, Akiva Goldsmant kérte fel a stúdió, hogy legyen a film producere, Michael Green (a Heroes producere) írja a forgatókönyvet. (index.hu)

Sokan mondanak sokfélét a mostanság oly divatos rebootokkal kapcsolatban, de abban egyet lehet érteni, hogy a szuperhősös képregény-filmek közül leginkább talán a Fantasztikus Négyes szorul rá az “újraindításra”.
Akik kevésbé jártasak a képregények világában, azok csak pislognak a sok rebootról szóló hírt olvasván, pedig a képregényes világban bevett gyakorlatról van szó: ha egy sorozat kifulladni látszik, ha már nem hozza az elvárt nézettséget, akkor szokás újraindítani egy “új” első résszel, lehetőleg új kreatív csapattal, új sztorikkal, s nem egyszer új, felfedezésre váró világgal.
A képregények világából a filmekébe is átszivárgott a módszer, s alig pár órával a Disney-Marvel akvizíció után, a Variety már azt adhatta hírül, hogy a FOX begyorsította a Fantasztikus Négyes-franchise rebootját. Mindez érthető is, hiszen Tim Story által készített két rész hiába hozott 300-300 millió dollárt világszerte, a kritikusi és nézői vélemények lesújtóak voltak.
A hírek szerint Akiva Goldsman, a Batman és Robin és az Egy csodálatos elme Oscar-díjas írója fog az új FF4-filmért felelni producerként, míg a szkriptet Michael Green fogja írni, aki a Hősök című sorozattal és a Green Lantern-mozi forgatókönyvével foglalkozott az elmúlt években.
A döntés hátterében valószínűleg az állhat, hogy az F4-filmek jogai mindaddig a Fox stúdiót fogják illetni, míg az gyártja a filmeket. Annak idején a Warner Bros. is csak azért készítette el a Kárhozottak királynőjét, hogy az Anne Rice-könyvek jogait ne veszítsék el. (sg.hu)

Iron Man

Létezik, hogy egy olyan nagyszabású filmet, mint a Vasember 2, térhatásúra készítenének el? Hiszen a Vasember folytatása már így is sikerre van ítélve, az eredeti film, akárcsak a Sötét lovag előzmény, remek mozis szerepléssel hívta fel magára a figyelmet.
S ilyenkor, ahogy az lenni szokott, a második részre, főleg annak premierhétvégéjére, sokkal többen fognak sorba állni, hogy jegyet vehessenek az újdonságra, s úgy tűnik, hogy a Paramount ezen elsőhetes jegyvásárlókban még nem hasznot akar húzni. Legalábbis ezt adta hírül az Ain’t It Cool News.
Harry Knowles lapjának információi szerint ugyanis a gyártó stúdió erősen fontolgatja a 3D-sítést, hiszen a Vasember 2 egyperces demóját átkonvertálták kiváló minőségű 3D-s anyaggá,é s a reakció mindent felülmúló volt. Jelenleg tehát a stúdiónál van a labda, ha hihetünk az AICN híreinek. (Tehát konvertálásról van szó, és nem 3D-s forgatásról.)
A mozikba 2010 májusában kerülő film ezzel egy időben három cégtől kért ajánlatot a 3D-sítésre, hogy lássák, mennyi pénzbe és időbe kerülne az egész filmet átkonvertálni, mint tették azt Tim Burton Alice Csodaországban című alkotásával. A kérdés persze az, hogy ha a Paramount a 3D mellett dönt, akkor ez a sors vár-e a többi eljövendő Marvel-mozira is (Thor, The Avengers, Captain America), vagy pedig már a kezdetektől fogva 3D-s felvételek készítésére alkalmas eszközökkel fogják készíteni őket?
Igen válasz esetén egyébként az is előfordulhat, hogy az eredeti Vasember-film is kapna egy 3D-konvertálást, hogy megtámogassák vele a Vasember 2 mozis premierjét.

Cowboys and Aliens

Robert Downey Jr.-féle Cowboys and Aliens képregényfilmet Jon Favreau (A Vasember) rendezi, producere Steven Spielberg, Ron Howard és Brian Gazer. A 97 óta létező forgatókönyv háttere a vadnyugat, farmerek és indiánok csatáznak éppen, mikor egy űrből érkező hajó kényszerleszállást hajt végre. Az apacsoknak és a telepeseknek össze kell fogniuk az idegenek megállításában. (index.hu)

Swamp Thing

Joel Silver producer, aki olyan filmeken dolgozott, mint a Die Hard, a Halálos fegyver vagy éppen a Mátrix, most épp a Swamp Thing képregényből készül filmet forgatni, írja a Collider, akik mini interjút csináltak a férfival. A projekt egyelőre kezdeti stádiumban van, a tervek szerint majd 3D-ben láthatjuk újra a magyarul Mocsárlény címen létező karaktert. A comicnak egyébként már van több filmes feldolgozása, a legismertebb 1982-ben kélszült, Wes Craven kezei alatt. A történet középpontjában egy nagy halom humanoid növény próbálja megvédeni életterét a mocsarat, amelyet betolakodók fenyegetnek. (mozinet.hu)

Wolverine

Most már biztos: minden idők legfaragatlanabb képregényhőse, Wolverine (közismertebb nevén Farkas, üdv a fordítóknak) előéletének feldolgozása nem merült ki az X-Men Origins: Wolverine-ben. A legújabb részben a tervek szerint Japánba utazik (erre láthattunk utalást az előző epizód legvégén), ahol a keleti harckultúrával és filozófiával ismerkedik meg.
A történet alapjául Frank Miller képregénye szolgál, ami nagy kedvence Hugh Jackmannek és a rajongóknak is – egyelőre ez az egyetlen biztos pont a folytatásban. Azt csak remélni merjük, hogy felülmúlja majd a jelentős bevételt hozott, de sok tekintetben csalódást okozó első X-Men-előzményt.
Egyébként nem ez az egyetlen tervezett mutánsmozi: szó esett róla, hogy külön eredetepizódot kaphat Magneto, a legújabb részben felbukkanó Deadpool, és egy teljes filmet szánnak Ciklon, Jean és Küklopsz tanulóéveire is. (moziplussz.hu)

30 Days of Night

A Sony 2007-es képregényadaptációja, a 30 Days of Night korrekt eredményt ért el és a vámpíros filmek rajongói között kifejezetten nagy tetszési indexszel szerepelt, így nem csoda, hogy elkészül a folytatása. Az azonban sajnálatos, hogy a főszereplőjét elveszti.
Ben Ketai, a Megan és a Suck rendezője, az első részhez készített websorozat készítője, fogja dirigálni a 30 Days of Night: Dark Days-t, mely Steve Niles eredetijének a folytatása lesz. A történet szerint Stella Oleson egy vámpírvadász csoporthoz csatlakozik, akiknek célja a Lilith-en való bosszúállás. Azonban Melissa George nem fog visszatérni, hogy ismét Stella bőrébe bújjon, így a készítők az októberi forgatáskezdésig új hősnőt kell, hogy találjanak.
S, ha már szóba került a 30 Days of Night: ezúton illendő lenne dörmögni amiatt, hogy idehaza még mindig nem jelent meg a film DVD-n, pedig a rajongói műfajok képviselőire valószínűleg lenne megfelelő kereslet. Ráadásul egy hazai megjelenés esetleg a képregény magyar verziójának piacra kerülését is jelenthetné. (sg.hu)

Green Hornet

Végre hozzáláttak a Zöld lódarázs forgatásához, a főszerepben Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz, Edward James Olmos és Nicolas Cage lesz. Rogen az álarcos igazságosztót alakítja, jobbkezét Chou, Cage a főgonoszt. Michael Gondry (Egy makulátlan elme örök ragyogása) rendezi az alkotást, a bemutató 2010. december 17-én várható. (index.hu)

Disney/Marvel

A szórakoztatóipar egyik legjobban őrzött titka volt és még bennfenteseknek is bomba erejével hatott a hír, miszerint a Disney felvásárolta a Marvel Entertainmentet csekély 4 milliárd dollárért.
Ezzel az üzlettel a Disney rátette a kezét a képregény-kiadó mintegy 5000 karakterének jogaira, köztük Vasemberre, Thorra, Pókemberre, Hulkra és a Fantasztikus Négyesre. A felvásárlást természetesen azért a főként filmekkel foglalkozó cég hajtotta végre, mert a Marvel stúdiója, a Marvel Studios, az elmúlt években csak úgy ontotta magából a filmsikereket, gondoljunk csak a Vasemberre és a Pókember-sorozatra.
Természetesen a felvásárlás nem érinti a már “eladott” karakterek megfilmesítésének jogait, így a Daredevil, az X-Men és a Fantasztikus Négyes a Foxnál marad, míg a Pókember a Sony-nál – mindaddig, míg készülnek folytatások a sorozatokból. A Marvelnek ugyancsak szerződése van a Paramount stúdióval, ez 5 filmre szól, a Vasember 2-re, a Thorra, a Captain Americára, a The Avengers-re és egy ötödik produkcióra.
Ezeken kívül tehát minden Marvel-karakterről készülő mozifilm a Disney név alatt fog készülni, mint ahogy a lejáró szerződésekkel a jelenleg máshol lévő karakterek joga is vissza fog szállni rájuk, így idővel kizárólagosságot fognak élvezni, mint a DC kiadó a Warner esetében.

Oldalak: 1 2