Film készült Wonder Woman megalkotóiról

Miközben úgy tűnik, a Wonder Woman visszaadta a DC hősök méltóságát a mozivásznon, szép csendben elkészült egy életrajzi film a karakter kitalálóiról is. A Professor Marston & The Wonder Woment Angela Robinson írta és rendezte, a főbb szerepeket pedig Luke Evans, Rebecca Hall és Bella Heathcote játszák.

Ahogy azt egy Wonder Woman képregényről készült cikkünk bevezetőjében már említettük, a karaktert 1941-ben Dr. William Moulton Marston alkotta meg, akinek fordulatos élete egy az egyben filmre kívánkozik. Volt ő többek között pszichológus, ügyvéd és feltaláló is, ő jegyzi az első, vérnyomás-változáson alapuló hazugságvizsgálót például, de leghíresebb teremtménye egyértelműen Wonder Woman.

Hőse a modern nő megtestesítője: önálló, nem szorul senki segítségére, a világ a lábai előtt hever, miközben a szíve mindig a helyén van. A professzor mellett felesége, Elizabeth Holloway Marston is társszerző, egyúttal ő is inspirálta az amazon karakterét. A másik forrás egy bizonyos Olive Byrne volt, Marston egykori tanítványa, akivel a professzor viszonyt is folytatott. Sőt, Marston 1947-es haláláig mindannyian együtt éltek. Ezt követően a két nő közösen nevelte tovább Marston gyermekét, és egy párt képeztek egészen a nyolcvanas évek végéig. Az új film Csodanő megszületése mellett erre a különös kapcsolatra, hármuk együttélésére is koncentrál.

A Professor Marston & The Wonder Womenhez egy teaser is érkezett, a bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

https://youtu.be/TZOnjPkJX5Q

Forrás: Deadline