Fiat 500 Diabolik: képregény stílusban

Batman Citroenje után nem éri az embert meglepetésként, ha egy-egy képregényhőssel cicomáznak ki egy autót. A legújabb kiválasztott a Diabolik, a jármű pedig egy Fiat

    „A Studiotorino alakította át a Fiat kisautóját egy népszerű olasz képregény, a Diabolik stílusában.

    A tervezők minden részletet igyekeztek úgy átdolgozni, hogy minél inkább megfeleljen a képregény sötét hangulatának: matt fekete fényezést kapott, hátul vörös díszítéssel, belül pedig fekete műszerfalbetétek és vörössel varrt fekete bőrkárpitozás adja meg az alaphangulatot. Az első ülések támláin a képregény figurái láthatók: a vezetőülésről a főhős, az anyósülésről pedig a társnője néz vissza, hátul pedig egy üldözéses jelenet elevenedik meg, ahol Diabolik épp ezzel az ötszázassal menekül a fiktív amerikai cirkálóból tüzelő rendőrök elől. Ezenkívül még számos apró finomsággal találkozhatunk az autón, így kézzel vágott gumikkal, szemeket formázó mintázattal, küllős Borrani felnikkel, illetve a képregény grafikáival díszített hamutállal és kulcstartóval.

    Az 500 Diabolikból összesen 50 példány készül. Egyelőre nem tudni, mennyibe kerül egy-egy ilyen, nagyrészt kézi munkával átdolgozott jármű, de az olasz Diabolik-rajongók között nyilván akadnak elegen, akik szívesen kifizetik akár a mezei 500-as árának többszörösét is.”

Forrás: totalcar.hu