Elájultak Supermantől

(Index) Néhány ezer szerencsés sci-fi- és képregényrajongó megnézhetett egy rövid összeállítást a Superman visszatér (Superman Returns)-bõl. Állva tapsolták meg Bryan Singert, a film rendezõjét.

Bryan Singer, a Közönséges bûnözõk és az X-Men rendezõje, a hétvégén levetített egy rövid részletet a most készülõ Superman-filmbõl annak a 6500 sci-fi-, fantasy- és képregényrajongónak, akik a 36. alkalommal megrendezett Comic-Con International találkozóra gyûltek össze San Diegóban. A legújabb DC Comics adaptáció címe Superman visszatér (Superman Returns) lesz és a fõszerepet játszó, eddig gyakorlatilag ismeretlen Brandon Routh mellett olyan sztárok tûnnek majd fel benne, mint Kevin Spacey és Kate Bosworth.
„Ez lesz minden idõk legnagyobb szabásúbb filmje, amit a Warner Bros. valaha csinált” – mondta Singer az összesereglett tömegnek a Reuters híre szerint.

Brandon Routh, az új SupermanA kíváncsi rajongók a néhány perces összeállítás levetítése után talpra ugrottak és hosszú percekig állva ünnepelték a rendezõt. Singer kizárólag ezért a rövid bemutatóért repült Sydney-bõl, a forgatásról, Amerikába.

„Ez itt a Comic-Con, ez pedig Superman” – mondta Singer a több ezer lelkes nézõnek. „Ez az az alkalom, amikor megéri sokat utazni egy röpke látogatásért.”

A producer Chris Lee szerint Singer még nem döntötte el, felteszi-e az új Superman-film teaserét a netre, de ha mégis felkerül egy bootleg-verzió, akkor õk se tétováznak és azonnal megjelentetik a rövid összeállítás hivatalos változatát. A teasert Dan Harris vágta össze, aki a film társforgatókönyvírója is.

Abból a néhány percbõl, amit Singer most levetített, kiderül, hogy a sztoriban Superman (Brandon Routh) hosszú idõ után arra tér vissza Metropolis-ba, hogy szerelme, Lois Lane (Kate Bosworth) férjhez ment a Daily Planet fõszerkesztõjének fiához (James Marsden). Az összeállításból az is látszik, hogy a Superman visszatér látványvilága erõsen retrós lesz.

Spacey Superman õsellenségét, Lex Luthort játssza majd.
„Kevinnek különleges érzéke van ahhoz, hogyan egyesítse a karakterben a humort és a gonoszságot” – jegyezte meg Singer, aki már rendezte Spacey-t a Közönséges bûnözõkben.

Singer Supermanje 2006. június 30-án kerül az amerikai mozikba.