Dragon Ball reklám 1984-ből

Akira Toriyama legendásan zseniális sorozata 1984-ben indult el Japánban, majd később (hazánkat is beleértve) az egész világot meghódította. A RocketNews24 munkatársai most előszedték a Weekly Shonen Jump 50. számát (az 51.-ben indult el maga a sorozat), így most mi is megnézhetjük az akkor még ismeretlen, közelgő nagy slágert reklámozó promóképeket.

dragon-ball-reklam

A japán szöveg angol fordításából kiderül, hogy a Dragon Ballt mint féktelen kacagást ígérő gegmangát harangozták be a magazin munkatársai. Bár a végeredmény, főleg az összképet tekintve eléggé távol áll ettől, tény, hogy az első kötetek még dúskáltak a mókás jelenetekben, és az (olykor erotikus) viccekben. A reklám szövegezése azért sem meglepő, mert Toriyama valóban gegekre építő sorozata, a Dr. Slump is ebben a magazinban jelent meg 1980-tól egészen 1984-ig.

A Shonen Jump-ban ebben az időben egyébként olyan sorozatok futottak a Dragon Ball mellett, mint a Fist of the North Star, a Kinnikuman, vagy a Tsubasa kapitány. További képek a RocketNews24 oldalán.

dragon-ball-reklam-ketto