Django elszabadul (2013)

Django nem áll meg a moziban. Quentin Tarantino új filmje, a Django elszabadul (16E) (Django Unchained, hazai bemutató: 2013. január.) valószínűleg új életet lehel egy műfajba: a fékezhetetlen és gátlástalan rendező-vadóc a gengszter-, a szamuráj- és a háborús film után a westernt formálja a saját ízlésére. A Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz és Samuel L. Jackson főszereplésével készülő véres kaland azonban több lesz egyszerű mozifilmnél. Ám ahhoz, hogy legenda lehessen, más műfajokat is meg kell hódítania.
A DC Comics hivatalos blogján közzétette, hogy képregény készül a szökött rabszolga és a fejvadász különös barátságának történetéből, a rajzokat pedig nem kisebb személyiség, mint RM Guéra készíti majd. RM Guéra maga is olyan, mintha egy Tarantino-film hőse volna: szerb származású, évtizedekkel ezelőtt szökött Spanyolországba, és főleg amerikai képregényeken dolgozik: legutóbbi sikere a Vertigo-nál megjelent Scalped (Megskalpolva), amely az indián romantikát keveri a cinikus modern detektívtörténettel. Az ötrészesre tervezett Django-képregény írója még nincs meg, de Tarantino már elárult ezt-az a sztorival kapcsolatban.
– A forgatókönyveim túl vaskosak – mondta még a San Diegó-i Comic Conon a rendező. – Forgatás közben folyamatosan változtatom őket: egész szerepeket, jeleneteket hagyok ki, pedig megérdemelnék, hogy ismerje őket a világ. A képregény a forgatókönyv első, leghosszabb verzióján fog alapulni: a film négyórás, el nem készült változata lesz benne.

Új interaktív előzetes: djangounchained-movie.net

Oldalak: 1 2