Die Hard – Drágább, mint az életed (2013)

Bár a John McLane rendőrségnél töltött első évét feldolgozó képregénysorozatról biztos, hogy sokan lemaradtunk, kizárt, hogy valaki ne hallott volna arról, hogy a filmsorozat ötödik részét Budapesten forgatták:

Igazi New York-i zsaru: kopott, fáradt, de a humora és a bátorsága a legváratlanabb helyzetekben sem hagyja cserben. John McClane hadnagy (Bruce Willis) megtudja, hogy a fia, Jack (Jai Courtney) bajba került Moszkvában, és bár régóta nem beszélnek egymással, habozás nélkül a segítségére siet – és természetesen a küzdelem legközepében találja magát. McClane többnyire véletlenül keveredik a terroristák útjába, a fia viszont mindig tudja, mit csinál: és ő sem ijed meg könnyen. Két generáció együtt száll szembe a lehetetlennel: New Yorktól Moszkváig és tovább, egészen Csernobilig…

A legendás, különleges hírű és különleges humorú akciófilm-sorozat legújabb része Budapesten készült.
A filmet elképesztő méretek jellemzik: nemcsak a világ legnagyobb helikopterét vetették be, de egyedül a Moszkvát átszelő autós üldözést 78 napig forgatták!

Főszereplők: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch valamint Kamarás Iván, Árpa Attila, Ganxsta Zolee, Növényi Norbert. Zene: Marco Beltrami. Fényképezte: Jonathan Sela. Látvány: Daniel T. Dorrance. Írta: Roderick Thorp, Skip Woods Rendezte: John Moore
Mozibemutató: 2013. február.
Eredeti cím: A Good Day to Die Hard
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Twentieth Century Fox
Előzetes korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Ki McClane fia?

A jó előzetes kíváncsivá tesz, de nem árul el semmi fontosat. Az év talán legnagyobb izgalommal várt filmje, a Die Hard – Drágább, mint az életed (16E) (A Good Day to Die Hard, hazai bemutató: 2013 februárjában) előzetese tökéletes munkát végzett: csak annyi derül ki belőle, hogy John McClane – vagyis Bruce Willis – ismét őrült akciókba keveredik és közben nem veszíti el a humorérzékét. Ehhez viszont minden érdeklődő rég hozzá tudja tenni, hogy az örökké borostás New York-i hadnagy ezúttal Moszkvában veti be magát, mert meg kell mentenie a fiát. Ám a filmesek ügyesen rejtegették a lényeget: a film története titokban maradt. Mostanáig.
Ma az is kiderült, hogy az ifjabb McClane (Jai Courtney játssza) egy börtönlázadás közepébe keveredik, és a döntő pillanatban egy politikai fogollyal is kapcsolatba kerül; és ez a kapcsolat az életét jelentheti, amikor felbukkannak a kormány korrupt zsoldosai. Igaz, amikor az élete csak egy hajszálon múlik, amikor semmire és senkire nem számíthat már, akkor olyasvalaki menti meg, akitől egyúttal jobban is fél, mint az összes orosz ellenségétől: vagyis jön az apja… és továbbra sem adja könnyen az életét. (IC Press)

Oldalak: 1 2