Disappearance Diary: folytatása következik

Anno a Buborékhámozó nevű képregényes szaklap 10. számába írtam Hideo Azuma remek képregényéről. A szerző valós tapasztalataiból táplálkozó Disappearance Diary Azuma önként vállalt hajléktalanságáról illetve alkoholizmusáról szól, zseniális módon mutatva be a munka monotonitásába beleroppanó alkotó (és az őt folytonosan zaklató szerkesztőjének) kálváriáját. A siker természetesen nem maradt el: 2006-ban Japánban elnyerte az Osamu Tezuka Cultural Awards nagydíját, 2009-ben Ignatz díjat kapott, és jelöltként esélyes volt a 2008-as Angoulême-i Nemzetközi Képregényfesztivál nagydíjára is.

A szigetországból érkező hírek szerint Azuma október elején megjelenteti műve folytatását Shissō Nikki 2: Al-Chū Byōtō (Disappearance Diary 2: The Ward for Alcoholics) címmel, melyben a bolyongás helyett már a kórházi elvonón gyűjtött élményeit dolgozza fel.

disappearance-diary

A Disappearance Diary-t a Ponent Mon/Fanfare jelentette meg angol nyelven, remélhetőleg a folytatásban is látnak fantáziát. (Utóbbi kiadó egyébként tovább folytatja Jiro Taniguchi műveinek gondozását a világ angolul értő részén, legközelebb a mangaka Furari című kötetével jelentkeznek.)

Forrás: ANN