DeAgostini Japan

Most már lassan annyira ellepnek minket az ilyen-olyan kis játékokkal egybecsomagolt magazinok, hogy az újságárus megéri kiadni az aktuális havi Pókembert vagy Marvel+ -t a nagy fóliakupac mögül.

Kíváncsiságból utánanéztem, hogy az itthon (többek között) a Star Wars-járművekkel nyomuló DeAgostini más országokban hogy áll, és ha sokáig nem is jutottam, arra azért rájöttem, hogy például a távoli Japánban sem sokkal másabb a helyzet, sőt.

A japán DeAgostini például a szokásos tankos és repülős sorozata mellett most indít útjára egy maratoni DVD-sorozatot az amúgy kultikus Galaxy Express 999 című animesorozatból, ami egyébként Leiji Matsumoto legendás mangasorozatán alapult. A stratégia odaát is hasonló, mint itthon: az első szám tartalmaz egy dvd-t a 113 (!) részes sorozat első három(!!) részével, valamint egy vékonyka újságot, melyben az aktuális epizódokról tudhat meg többet a vásárló. Mindezt először 9 dollárért, majd a kéthetente megjelenő kiadvány ára megugrik, és nagyjából 22 dollárnak megfelelő japán jent kell kigazdálkodnia az újságárushoz betérő japán rajongónak.

A sorozat magában foglalja az alapsorozaton kívüli fontosabb specialokat is, így tehát a komplett gyűjtemény 41 (!!!) számon át ível, aminél a végösszeget már ki sem merem számolni. Az előfizetők sem járnak azonban sokkal jobban, bónuszként ugyanis „csak” egy négy figurás szettet kapnak, amely az anime főszereplőit ábrázolja.

Szóval jó dolog a gyűjtögetősdi (itthonról ugye a DC-figurák, a Star Wars járművek, vagy kicsit eltávolodva a Kossuth Kiadó és a Metropol közös kiadványai), főleg akkor, ha hiányt pótol (a japán esetben ez a helyzet), de ember legyen a talpán az, aki győzi követni és venni a megjelenéseket.

Nekem például az Ezeréves Sólyomig sikerült csak jutnom…

Forrás: ANN

Farkas Dávid