DC: National Comics

Ne tévesszen meg senkit sem, a National Comics egy új sorozat lesz a DC kiadótól, amely kevésbé ismert, mellőzött karaktereket mutat be egy-egy önálló füzet erejéig. A cím persze érdekes, hiszen volt már egy ilyen nevű sorozat a ’40-es években, méghozzá a Quality Comics kiadásában, olyan karakterekkel, mint Plastic Man, Kid Eternity és Blackhawk. Aztán National Comics Publications néven futott egy rövid ideig a DC jogelődje is.

A júliusban induló sorozat első néhány száma (a kép az Eternity borítója lesz elvileg):

1. Eternity (Jeff Lemire – Cully Hamner)

A sztori Christopher Feeman halottkémről szól, akinek az a különleges képesség adatott meg, hogy képes feltámasztani a halottakat. A felélesztett áldozatokkal együtt aztán a gyilkosaik után erednek, hogy újra nyugodtan hajthassák örök álomra a szemüket.

2. Madame X (Rob Williams – Trevor Hairsine)
A címszereplő Madame X tarot kártyák segítségét hívja bűnügyek megoldásához, ezáltal pedig a bírósági tárgyalást próbálja meg a megfelelő mederbe terelni.

3. Rose and Thorn (Tom Taylor – Neil Googe)
Ennek a legjobb a sztorija: egy Dr. Jekyll és Mr. Hyde-típusú történet Rose Cantonról, aki jókislány énje mellett néhá átváltozik Thornná, egy bosszúszomjas, vérengző amazonná.

4. Looker (Ian Edington – Mike S. Miller)
Emily Briggs egy önimádó modell, aki imádja magát nézegetni a tükörben. Teheti mindezt addig, amíg egy baleset folytán vámpírrá nem válik. A Looker New York divatvilágának sötét oldalát mutatja be, természetesen jó sok vérrel megspékelve.

Forrás: DC