DC aprók

Néhány érdekes hírre bukkanva olthatatlan vágyat éreztem, hogy megosszam veletek, olvasókkal:

– Az elkövetkező hónapban megjelenő Detective Comics- illetve Batman Annualok egy-egy nem mindennapi képregényt is tartalmaznak majd: Derek Fridolfs illetve Dustin Nguyen Lil’ Gotham című kétszer kétoldalas munkája a DC univerzumából ismerős (Batmanhez köthető) karaktereket felhasználva okoz vélhetően felhőtlen pillanatokat. A humoros rövid sztorik a “Off Rogue Racing”, valamint a “Question & Answer” címeket viselik. Plusz képeket ezen az oldalon találtok.

– A Hellblazer cím háza táján is nagy a forgolódás: Constantine első felbukkanásának 25. évfordulóján visszatér a karakter egyik legjobb írója, akinek (szinte) mindent köszönhetünk: maga Jamie Delano! A visszatérésének módja sem mindennapi: 2010. február 10-én egy új, keményfedeles kiadású graphic novellel jelentkezik, melynek címe Pandemonium lesz. Bepillantást itt kaphattok, a kötet rajzolója egyébként a The Losers-ből ismerős Jock. A képregény rövid ismertetőjéért ide menjetek.

– Végezetül egy nemsokára esedékes „ünnepre”, azaz a Halloween-re esedékes képregénydömping egyik legimpozánsabb darabjáról találtam infókat: a HOUSE OF MYSTERY HALLOWEEN ANNUAL nem csak a címhez kapcsolódó hosszabb sztorit tartalmaz, hanem a Vertigo jelenlegi sikerszériái is feltűnnek egy-egy rövidebb képregény erejéig. Így lesz egy teljesen új Hellblazer szösszenet a Milligan-Camuncoli-Landini triótól, 8 év után új Merv Pumpkinhead oldalaknak is örülhetünk, de Madame Xanadu is tiszteletét teszi. Ezen felül a nemsokára a kiadónál induló új ongoing, az I Zombie néhány oldalát is megcsodálhatjuk az október 14-én boltokba kerülő kiadványban. Ez utóbbi címről egyébként azt érdemes tudni, hogy írója Chris Roberson lesz, a rajzolói posztot pedig maga Mike Allred tölti be.

Forrás: DCU Blog, Vertigo Blog