DC aprók #2

Rengeteg új sorozat veszi kezdetét hamarosan a DC-nél. Némelyik jobban, van, amelyik kevésbé érdekel, de hát nem (csak) rólam szól itt minden. Tájékoztatunk és védünk. (Az infók jobbára a DC Source blogjáról valók, így logikus módon a megadott linkek is oda vezetnek.)

– Zatanna önálló sorozata 2010. májusában fog elindulni. Bizakodásra adhat okot, hogy az író Paul Dini lesz, a rajzokért pedig Stephane Roux felel. A karakter azért már rendesen be van járatva a DCU-ban, szóval az eladhatóságra nem lehet panasz, főleg a mintaképeket elnézegetve. Katt értük.

– Spirit? Doc Savage? Batman? Bizony ám, nemsokára indul a First Wave, amiben mindannyian szerepelni fognak. Április az időpontja, az író Brian Azzarello lesz. Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e (tudom, hogy nem, csak tettetem itt magam), de komolyan félek ettől a sorozattól. Ha mondjuk jobb lesz a Doc Savage egyrészesnél, amit szintén Azzarello írt, akkor legalább lesz egy ‘nem annyira rossz, mint amilyennek látszik’ képregényünk. De a képek ígéretesek, meg hát ennyi hárdbójled hős egy sorozatban? Talán nem sikerül elrontani. Katt most meg ide.

– Bruce Wayne visszatér. Méghozzá egy Batman: The Return of Bruce Wayne című sorozat keretein belül, melyhez a borítókat Andy Kubert fogja gyártani. Hát ijesztőek egyenlőre ezek, mármint a nyilvánosságra hozott első, illetve második számok borítói, de legalább a jó öreg Bruce is velünk lehet. Akkor most kattintsatok ide!

– Lesz újra Legion of Super-Heroes, méghozzá Paul Levitz vezényletével. Május van kiírva rá, és egyetlen promóképet már nézhetünk is. Csak a Geoff Johns-félébe olvastam bele, az nagyon tetszett (mondjuk véleményem szerint remek Superman író ő, sőt jelenleg a legjobb: egy korlátok nélküli, klasszikus szuperhőst korlátok nélküli, klasszikus szuperhősnek láttat, semmi cifrázás), így érthető részemről a várakozás. Részedről kedves Olvasó? Az egy szem kép itt található.

– Végül pedig néhány kép ízelítőül a Batman: Ghosts című sztoriból, ami a Confidential-sorozatban jelenik meg, és a második részénél tart. Az elsőről volt írás a Xérumban, a másodikról viszont idő hiányában lehet, hogy most elmarad. Éppen ezért szólok itt, hogy van ilyen is, Sam Kieth még mindig remek.