Dark Horse: Ősz

Nagyon sokáig a Dark Horse volt a kedvenc kiadóm, de mióta először az IDW, majd pedig a mindig megbízható Image átvette a Harmadik szerepét a heti füzetes megjelenéseket tekintve (a Marvel és DC után), már kevésbé követem a mindenkori megjelenéseiket.

A napokban azonban belefutottam a Dark Horse legfontosabb őszi megjelenéseit összegző listába, és újra kellett gondolom néhány dolgot: a DH még mindig képes meglepetéseket okozni, ha a füzetes megjelenések terén nem is, hát a gyűjteményes kötetek, vagy mangák esetében. Sőt az elkoptatott sorozatokat is sikerül úgy tálalni, hogy a sokadik gyűjteményes kötet is szolgáljon meglepetésekkel, vonzó legyen.

A ComicsBeat által közzétett listában számomra elsősorban a Rex Mundi Omnibus első kötete, a Manara sorozat újabb könyve, a Star Wars: Agent of the Empire és a Trigun Maximum omnibus szúrt szemet. Ez utóbbi egyébként az a Trigun sorozat, amibe a Delta Visionnek nem volt alkalma belevágni, vélhetően a “sima” Trigun két kötetének gyenge hazai fogyása miatt.