Cursed / Átkozott

Cím: Cursed / Átkozott
Szerző(k): Frank Miller, Thomas Wheeler
Kiadó: Libri
Ár: 4999 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 460 oldal
Megjelenés: 2020.08.13.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás: szukits.hu

MEGJELENT a film noir stílusú képregényeiről ismert művész, Frank Miller és szerzőtársa, Thomas Wheeler CURSED – ÁTKOZOTT című illusztrált regénye a Libri Kiadó gondozásában, amely alapján a NETFLIX saját gyártású azonos című fantasy sorozata is készült.

Nimue számkivetettként nő fel. A fekete mágiával való kapcsolata miatt druida falujában rettegnek tőle, így a kétségbeesett lány elmenekül…
Azonban a vörös paladinok lemészárolják az egész falut, és Nimue élete örökre megváltozik. Haldokló anyja felszólítja, hogy vigye el az ősi kardot egy legendás varázslónak, így Nimue lesz népének egyetlen reménysége. Küldetése során aligha van ideje bosszút állni, mégis, a benne egyre növekvő erő miatt semmi másra nem tud gondolni.

Nimue szövetséget köt egy jóképű, Arthur nevű zsoldossal, valamint Britannia menedéket kereső tündérnépeinek tagjaival. Megforgatja a kardot, amely az egyetlen, igaz királyt illeti, lekaszabolja a paladinokat, és egy romlott uralkodó seregét is. Küzdelme során megpróbálja egyesíteni a tündérnépeket, igyekszik bosszút állni a családjáért és felfedezni a sorsát övező titkot.
És talán egyvalami változtathatja meg a sorsot: az, ami a penge végén található.

A szerzők:

Frank Miller – Az egyik legbefolyásosabb és legtöbb díjjal büszkélkedő alkotó a képregények, képregényalbumok és filmek területén. Miller a saját képregényalbuma alapján készült Sin City című film társrendezője és a 300 című, saját képregényalbuma alapján készült, azonos című film executive producere. Több munkáját jelölték Arany Pálma-díjra, valamint alkotásai elnyerték az Eisner-díjat a legjobb író-rajzoló, legjobb képregényalbum reprint, legjobb rajzoló, legjobb borítórajzoló, legjobb limitált sorozat és legjobb novella kategóriában. 2015-ben Millert felvették az Eisner Képregények Hírességek Csarnokába az eddig elért szakmai eredményeiért.

Thomas Wheeler – Forgatókönyvíró, producer és show-runner, valamint a The Arcanum című regény szerzője. Az ABC csatorna Empire, valamint az NBC csatorna A köpeny című sorozatainak executive producere és alkotója. Ő írta az Oscar-díjra jelölt Csizmás, a kandúr című animációs filmet, valamint A LEGO Ninjago: Filmet is.