Blossza

Cím: Blossza
Szerző(k): Oravecz Gergely
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 1300 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 68 oldal
Megjelenés: 2015.11.21.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

A szegedi fesztiválra jelenik meg az utóbbi évek egyik legjobb magyar webes képregényének nyomtatott változata. A Nero Blanco Comix kiadó égisze alatt kijövő Blossza kötet Oravecz Gergely teljes sorozatát tartalmazza majd.

A kiadvány mind a 123 stripet tartalmazza, amelyet szerzője 2010. május 1. és augusztus 31. között naponta jelentetett meg a blogján. Webcomicként a Blossza 2011-ben elnyerte az Alfabéta-díjat, legjobb képsor kategóriában. A képsorok közül egy válogatás korábban megjelent a Műút magazinban.

A kötetet a 7. Szegedi Képregényfesztiválon és a Hungarocomixon engedményes áron, 900 forintért lehet megvásárolni. A szerző mindkét rendezvényen jelen lesz és dedikál.

A képsorok eredeti lelőhelyükön is olvashatóak: Blossza blog.

Előzetes oldalak:

A kötet ajánlóiból:

Oravecz Gergely 2010-es széljegyzetei, napi rendszerességgel megrajzolt-megírt, naplószerű kommentárjai saját életéhez egy friss szemlélet- és alkotásmódot mutattak fel idehaza.

Kabai Lóránt

Ha túllépünk azon, hogy a szerzővel együtt elmélázzunk a lustán, maga medrében hömpölygő élet furaságain, vagy hogy modern napjaink közlésformáin edződött szemünkkel mindenképpen valamilyen máshova mutató jelentést próbáljunk felfedezni a Blosszában, még mindig ott van az, amiért ez az egész feltehetőleg ab ovo létrejött, azaz egy kurva jó strip.

Kemenes Iván