Batman most a brazil gyerekeknek segít

Egy szuperhőst vet be a brazil rendőrség annak érdekében, hogy a sao paolói gyerekek ne váljanak bűnözőkké: Batman jelent meg a környéken, és játék közben a gyerekekkel beszélget a bűnről. Batmant egy nyugdíjas rendőr alakítja, az ötévesek pedig örülnek, hogy segít majd elfogni a rossz fiúkat.

Brazília egyik leginkább bűnözéstől sújtott területén, Sao Paolóban jelent meg Batman a közelmúltban. A szuperhős Gotham City helyett most Dél-Amerikában segít a bűnmegelőzésben és a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemben – derül ki a BBC riportjából (lásd a videót a hír alatt).

Batman kisiskolás gyerekeknek tart előadásokat és játszik velük. „Segíteni fog letartóztatni a rossz fiúkat” – mondta a feladatáról egy ötéves kisfiú a BBC-nek. A szuperhőst egy nyugdíjas rendőrtiszt, Andre Luiz Pinheiro alakítja. „Az én harcom, az én munkám az, hogy a fiatalok meszebb kerüljenek a bűnözéstől” – mondta.

A brazil rendőrség azt reméli, hogy Batman népszerűségén keresztül megerősödik a rendőrségbe vetett hit, és a gyerekek is könnyebben megtanulják, hogy mi a jó, és mi a rossz. Warley Takeo, Sao Paolo rendőrfőnöke szerint úgy gondolkodtak, hogy „a rendőrség a jót szolgálja, és Batman is a jót szolgálja, ezért úgy döntöttünk, a karaktere segíthet abban, hogy megakadályozza, hogy a gyerekekből bűnözők legyenek„. [origo]