Batman – Arkham Elmegyógyintézet

A Képes Kiadó jóvoltából Batman városának újabb szegletével ismerkedhetünk meg (még jobban), mivel megjelenteti a legendás Arkham Asylum történetet.

A tartalomból:
Az Amadeus Arkham által alapított intézet fogadja be az elmeorvosok által beszámíthatatlannak ítélt bûnözõket, akiket többnyire éppen Batman juttatott rendõrkézre. Egyelõre tisztázatlan körülmények között az ápoltak átvették az irányítást a bolondokházában, és túszaikat csak akkor hajlandók elengedni, ha õsellenségük, Batman önként bemegy közéjük. A lázadók vezetõje Joker, de köztük van Kétarcú, Agyagpofa, Madárijesztõ, a Kalapos és Gyilkos Krok is.

Az Arkham Elmegyógyintézet nem egy szokványos szuperhõsös történet, a szivárvány minden színében csillogó, testhez álló jelmezekkel, domborodó izomzatokkal és látványos verekedésekkel. Grant Morrison egyik elsõ amerikai képregényével a pszichothriller mûfajába vezette be a Denevérembert, amihez ideális szerzõtársra akadt Dave McKean világhírû illusztrátor, számos könyv és hanglemez borítójának a tervezõje személyében. Az Arkham Elmegyógyintézet minden idõk egyik legkülönlegesebb, egyben legnépszerûbb Batman-kötete, Amerikában 500 ezer példányban kelt el megjelenése óta.

A kötet júliusban, az új Batman-film premierjéhez kapcsolódva kerül a könyvesboltokba.

Tervezett megjelenés időpontja: 2008. július

Források és kapcsolódó honlapok:
A kiadó hivatalos honlapja
Képregény Infó
A képregény fórum témája