Balkán kalózok

2012 nyarán egy spanyol-szerb kalózhajó cikázik egy hónapon át a Balkánon és a szomszédos EU-országokban, egy olyan ütős multi art csomagot szállítva, ami igazán felkavarja az érzékeket! A szállítmány videódokumentumokból és interjúkból, mozgó és rajzolt képekből, izgalmas hangokból és élő zajokból áll össze egy vagány kortárs művészeti szetté. Az egy napos „partraszállás” budapesti állomása június 29-én a MÜSZi lesz. A képregénykiállítás-dokumentumfilmvetítés-kísérleti live act programkombináció a szerb lokális underground kultúrából ad ízelítőt az alkotók részvételével. A művészekkel Igor Lazin képregényszerző, grafikus és reklámszakember beszélget.

balkán kalózok

– szerb-spanyol underground expó –

2012. június 29. 19:00-22:00

MÜSZI – MŰVELŐDÉSI SZINT
alkotóközpont és befogadótér
www.muszi.org

Budapest, VIII., Blaha Lujza tér 1-2.
[Corvin Áruház III. emelet]

Bejárat a Somogyi Béla utca felől! Keresd a piros ajtót, és csengess fel!

Menetjegy: 500 HUF Előzetes regisztráció ajánlott a program@muszi.org email-címen.

Bővebb információ
http://beogradunderground.com, http://soundcloud.com/crni-biskvit, http://myspace.com/elektrikapancevo

FaceBook http://www.facebook.com/events/160826030718087

BALKÁN KALÓZOK PROGRAM_2012.06.29. MÜSZi

19:00 vernissage Distorted Mirror
A „Torz Tükör” képregény-antológia darabjainak tárgya az álomvilág. A különleges álmoké, melyekben népszerű és híres alakok tűnnek fel. A mintegy 130 oldalas kiadvány lapjain balkáni és európai illusztrátorok szemszögéből világlik fel a celebek titkos élete, mely a kollektív tudatalattisságban folytatódik és különböző grafikai narratívákban ölt testet. A könyvlapokból válogatott kiállítási anyag kurátora Vladimir Palibrk.

19:30 filmvetítés Az Underground Belgrád (nyomában)
A független alkotók által készített dokumentumfilm az alternatív szcénában alkotó művészekkel készített interjúk sorozatából áll össze és ismertet meg a szerbiai underground világgal a 90-es évektől napjainkig. A „szociotörténeti” film olyan művészek személyes tapasztalatainak gyűjteménye, akiknek aktivitása egyfajta válasz volt a diktatórikus rezsim elnyomásával szemben, és akiknek alkotói tevékenysége és (é)létformája hozzájárult a szerb (szub)kultúra átalakításához.

20:30 beszélgetés az alkotókkal – moderátor: IGOR LAZIN

21:00 experimentális dj-szett Lenhart Tapes
A “Lenhart szalagok” dj-projektben Vladimir Lenhart 4 szimultán szóló walkman hangerő-szabályozásával manipulálja a táncos lábakat megmutatva, hogy az analóg technika is képes partiélményt nyújtani.