Az öreg tigris

Cím: Az öreg tigris
Szerző(k): Pozsgay Gyula
Kiadó: Libub Group Kft
Ár: 4500 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 48 oldal
Megjelenés: 2022.04.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Megjelent Pozsgay Gyula igaz történeten alapuló képregénye, Az öreg tigris.

Igaz történetek a II. világháborúból. Egyetlen magyar bombázó küzdelme kilenc orosz vadászgép ellen. Pozsgay Gyula Franciaországban, a Paquet kiadónál megjelent képregényének magyar kiadása.

Egy elfeledett légiharc története 1944-ből.

Egyetlen magyar bombázó szállt szembe kilenc orosz vadászgéppel. Három percnyi küzdelem az életért, ami nem változtatta meg a világháború menetét, de példát mutatott minden, a hazájáért harcoló katona számára. 1944. október 23-án, Orosháza felett kilenc szovjet Jak-9 vadászgép rontott rá egyetlen egy magyar Me 210 Ca-1 gyorsbombázóra. Az oroszok rövid harcra számítottak. Az esélyek egyértelműen mellettük szóltak. Ám a magyarok nem akartak beletörődni a sorsukba.

Pozsgay Gyula, aki a képregényt írta és rajzolta, a légiharcban résztvevő Messerschmitt lövészének az unokája. És éppen ez a háborús veterán nagyapa tanította meg őt rajzolni. A történet valós tényeken, dokumentumokon és a főszereplő hadinaplója alapján készült, a képregényműfaj révén elérhető legmagasabb szintű történelmi hitelességre törekedve. Az Öreg Tigris tisztelgés a repülőszemélyzet és a mára már elfeledett magyar gyártású repülőgéptípus, a Messerschmitt Me 210 Ca-1 emléke előtt.

Előzetes oldalak: