Amazon: Egyedülálló zöld nő (NMK #17)

Cím: Amazon: Egyedülálló zöld nő (NMK #17)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Dan Slott, Juan Bobillo, Paul Pelletier, Marcelo Sasa, Roland Paris, Tom Simmons, Don Hillsman, Chris Chuckery, Avalon Studios, Adi Granov
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 144 oldal
Megjelenés: 2018.08.16.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Senki sem mondta, hogy New Yorkban könnyű egyedülállónak lenni. De amikor sztárügyvéd vagy, Jennifer Walters, vagyis Amazon a neved, akkor egészen borzalmas! Most mindenki kedvenc jáde óriása olyan kihívás elé kerül, amilyennel még sosem találkozott a Goodman, Lieber, Kurtzberg és Holliway ügyvédi irodában, amely a szuperhumán ügyekre szakosodott.

A gyűjtemény a She-Hulk 1-6. számát tartalmazza.

Marco M. Lupoi Panini-főszerkesztő előszava:

Amazon. Részben Bosszúangyal, részben szuperhumán ügyvéd – ismerjük be, ez remek alapot képez egy képregénysorozathoz. Persze egy jogászkodó szuperhős aligha újdonság a Marvel berkeiben, hisz Fenegyerek már évekkel azelőtt eljátszotta ezt, hogy Amazon akár csak egy kósza gondolat lett volna Stan Lee írógépén. Csakhogy Matt Murdock korrupt üzletemberekkel és érinthetetlen bűnvezérekkel vívott véresen komoly küzdelmeivel szemben Amzi folyton a lehető legelképesztőbb perekbe keveredik.
Amazon sorozatán az tűnik fel elsőként, hogy vicces. Nagyon. Miközben a Marvel-univerzum maradéka épp a saját Káoszaiban fuldokolt, Dan Slott remekül elszórakozott Jennifer Waltersszel és bűbájos gammaénjével. Ismerjük be, a Marvel világa néha eléggé őrült hely, Slott pedig remek érzékkel kovácsol komédiát ezekből a különcségekből. Sosem folyamodik olcsó eszközökhöz, nem gúnnyal vagy csípős megjegyzésekkel dolgozik, hanem minden egyes oldalon tisztelettel nyúl a forrásanyaghoz, szeretettel közelít az elődei munkáihoz. Ez remek olvasmányt eredményez, ami egyben megmutatja, hogy milyen jól mulathat egy író a Marvel mesés világában.
A Nagy Marvel-képregénygyűjtemény alapvetően a legkiválóbb Marvel-történetekből válogat, ugyanakkor remek alkalmat szolgáltat arra, hogy szemezgessen a Marvel univerzumot alkotó hihetetlen szereplőkből, beleértve egy mostanihoz hasonló mellékvonalas teremtményt is. (Sajna Howard kacsát nem mertük bemutatni… legalábbis egyelőre!) Persze a mostani kötet annak is ékes példaképe, hogy
hagyományosan milyen erős női címszereplők akadnak a Marvel kötelékében… márpedig a lehengerlő Amazonnál aligha találunk erősebbet ilyen téren!

Előzmények:

Jennifer Walters egy csendes, félénk joghallgató lány volt, akinek az élete egy csapásra megváltozott, amikor az apja – Morris Walters Los Angeles-i megyei seriff – egyik ellensége, egy Nicholas Trask nevű bandavezér meglőtte.
A komoly vérveszteséget szenvedett lány egyetlen reménye az unokatestvére, az akkor éppen látogatóban lévő Bruce Banner maradt, aki ugyan megmentette az életét, ám végig attól tartott, hogy a gamma-sugárzott vére valamiképpen hatással lesz majd Jenniferre.
A félelme beigazolódott, amikor a bűnöző ismét felbukkant, hogy befejezze, amit elkezdett. Jennifer bőre váratlanul kizöldült, és hirtelen hatalmas testi erőre tett szert… avagy ő lett a női Hulk, a lehengerlő Amazon!
Csakhogy a rokonával ellentétben Jennifer maga dönthette el, hogy mikor zöldül be, és a személyisége is csak annyiban változott ilyenkor, hogy jóval magabiztosabbá vált.
Az eltelt idő alatt Jen számos szuperhőscsapatban állította a jó ügy szolgálatába a bámulatos képességeit, mint például a Fantasztikus Négyes vagy a Bosszú Angyalai kötelékében. Mellette a tanulmányait se hagyta félbe, és azóta teljes jogú ügyvédként is tevékenykedik.

Előzetes: