Állatfarm

Cím: Állatfarm
Szerző(k): Odyr
Kiadó: TROUBADOUR BOOKS
Ár: 7999 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 176 oldal
Megjelenés: 2024.07.07.
Megvásárolható: Könyvesboltok és Képregényboltok
Online vásárlás: a kiadó honlapján...

Az 53. Fővárosi Képregénybörzere jelenik meg egy új kiadó, a Troubadour Comics második képregénye, George Orwell Állatfarmja. A brazil művész, Odyr által készített 176 oldalas képregény borító ára 7999 Ft, melyet most a börzén 20%-os kedvezménnyel, 6400 Ft-ért vásárolhattok meg.

A Manor farm állatai belefáradnak abba, hogy az emberek kizsákmányolják őket, fellázadnak gazdájuk ellen, és átveszik az irányítást. A “négy láb jó, két láb rossz” jelmondatot követve kooperatív és egyenlőségen alapuló rendszert hoznak létre. Nem telik azonban sok időbe, amíg egyes állatok – különösen a legintelligensebbek, a disznók – kiváltságokat szereznek, és fokozatosan visszaállítják az elnyomás rendszerét. Az állatokat felszabadító lázadás történetét átírják, hogy igazolják az új zsarnokságot, a másként gondolkodók pedig vagy elmenekülnek, vagy erőszakkal elhallgattatják őket.

Odyr akrilfestményei minden egyes oldalt igazi műalkotássá varázsolnak, formát és színt adnak ennek a “vidéki tündérmesének”, amely Malcolm Bradbury angol író szerint “a legjobb szatíra, amelyet a modern történelem sötét oldaláról valaha írtak”.