Alice Rejtvényországban

Ismét összegyűlt egy rakás rejtvénylap, amelyben képregény található, ezért itt az idő egy kis böngészésre.

A Fülesben befejeződött A szőke ciklon című Rejtő-Korcsmáros újraközlés, és már a 2. résznél tart az Alice Csodaországban. Lewis Carroll gyerekkönyvét Kiss Ferenc írta át (némileg szabadon) képregényre, és Baracsi Gabriella rajzolta meg.
Mindjárt az első részben például a jó öreg Neo volt a vendégművész, egyenesen a Mátrixból.

A Kis Fülesben is új folytatásos képregény kezdődött szeptemberben: A tizenötéves kapitány.
Jules Verne klasszikus regényét Podmaniczky Ferenc ültette át képregényre. A Kis Fülest ismerve ez egy erősen zanzásított változat lesz. Természetesen a Róka felügyelő nyomoz című rejtvényképregény-sorozat is újabb epizóddal folytatódik.

A Fülesbagoly októberi számában Balog Zoltán kezdett bele egy nem összefüggő epizódokból álló sorozatba Kalandorok címmel. A két kelekótya vadász első kalandja során az örök élet forrását keresi.

Az őszi Extra Fülesbagolyban egy olyan újraközlés van, amely hivatalosan most jelenik meg először. Ugyanis a Sakál Eddy című történet eddig csak Kiss Feri partizán kiadványának, a Kalóznak legutóbbi számában volt olvasható, most viszont a nagyközönség számára is elérhetővé vált. A Rejtőre hajazó történetet Udvari Gábor írta és Topálovits Pál rajzolta. A címszereplőről, Sakál Eddyről azt kell tudni, hogy főállásban tolvajoktól lop, mellékállásban bicskázik.

A Zseb Rejtvény Extra 2008/03. számában szokás szerint egy Kiss Ferenc-Fazekas Attila újraközlésre bukkanhatunk. Ez is egy humoros novellát dolgoz fel, nevezetesen Frederic Browntól a Fekete mágiát. A sztori egy félresikerült vudu gyilkosságot tár elénk.

A Zseb Rejvény Színesben is egy újramelegített Kiss Ferenc-Fazekas Attila szösszenet van. A pályaőr című kísértettörténetet eredetileg Charles Dickens követte el. Ugyanazet a történetet egyébként nemrég Szántói Krisztián is feldolgozta színesben.

Végezetül még megemlíteném, hogy a Kedvenc nevezetű lapban befejeződött Téjlor A hóhér című története, és a következő szám ajánlójában az áll, hogy új képregény indul. Úgy legyen!