Akasztottak balladája

Cím: Akasztottak balladája
Szerző(k): Farkas Lajos
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 3600 Ft
Formátum:
Terjedelem: 120 oldal
Megjelenés: 2018.12.02.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

Óriási hiányt pótol a decemberi Hungarocomixra időzítve a Nero Blanco Comix: Akasztottak balladája címmel jelenik meg ugyanis Farkas Lajos első magyar nyelvű albuma. A két, összefüggő történet eredetileg franciául jelent meg a Delcourt kiadó Jour J című sorozatában.

Mi lett volna, ha másképp alakul a törté­ne­lem? Ha az amerikaiak helyett az oroszok lépnek elsőként a Holdra? Ha a hidegháború központja nem Berlin, hanem Párizs? Ha a dallasi merénylet 1973-ban történik, és nem 1963-ban? Ha Német­ország nyeri meg az I. Világháborút? Ha 1968-ban a lázadó diákok átveszik a hatalmat Francia­országban? Ha Miklós cár uralmát az anarchisták döntik meg 1917-ben? Ha egy bizonyos napon nem pont úgy alakulnak a dolgok – ezt az alapötletet járja körbe a Jour J, avagy Aznap című sorozat.

Történet:

1473: A nagy pestis pusztítása után a francia király­ság a mali birodalom befolyása alá került. A ke­resz­tény templo­mokat bezárták, egyre szélesebb körben terjed a zöld isten kultusza. A császár küldötte, Mansza Musza nagykövet Párizsba igyek­szik, ahol a főrendek tanácsa új királyt vá­laszt. Útján védel­mére szerződik Jeanne, a Fehér Kompánia kapi­tá­nya, ám meglehet, valaki másnak a tervét is végre kell hajtania.

A történeteket Fred Duval és Jean-Pierre Pécau írta Fred Blanchard közreműködésével, a rajzokat Farkas Lajos készítette.

Farkas Lajos jelen lesz a december 2-i Hungarocomixon, és dedikálja az albumot. A képregény 300 példányban jelenik meg.

Előzetes oldalak a kiadó blogján.