Adéle és a múmiák rejtélye

1912-t írunk. Adéle Blanc-Sec, a rettenthetetlen ifjú riporter ég a tettvágytól. Képes bármeddig elmenni azért, hogy véghezvigye céljait. Ha a helyzet úgy kívánja, akár Egyiptomig is elhajózik, hogy különféle méretű és formájú múmiákkal mérje össze erejét.

Mindeközben Párizs polgárain lassan eluralkodik a pánik! A Természettudományi Múzeum egyik emelvényén egy 136 millió éves Pterodaktilusz tojás rejtélyes körülmények között kikel, az óriási ősmadár pedig folyamatos rettegésben tartja az égből a francia főváros rettegő lakosait. Ám e szörnyeteg is kevés ahhoz, hogy Adéle Blanc-Sec kisasszony zavarba jöjjön, kinek eddigi kalandjai is számos meglepetéssel szolgáltak már az izgalmak kedvelőinek.

Luc Besson rendező Az ötödik elem és az Arthur-trilógia után ismét belecsapott a fantasztikumba. Ezúttal Jacques Tardi francia képregényrajzoló 1976-ban megalkotott hősnője, Adéle Blanc-Sec egyik kalandos történetét vitte nagyvászonra. A 29 éves gyönyörű Louise Bourgoin-ban pedig megtalálta a bátor kalandornő tökéletes megformálóját is. Közös kalandjuk nemsokára a magyar mozikban is látható lesz.

Adéle és a múmiák rejtélye
francia feliratos fantasy-kalandfilm
Bemutató: 2010. szeptember 9.
Les aventures extraordinaires d’Adéle Blanc-Sec
Hossz: 105 perc
Gyártó: EuropaCorp
Író és Rendező: Luc Besson
Szereplők: Mathieu Amalric, Louise Bourgoin, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Jacky Nercessian, Nicolas Giraud
Hivatalos magyar honlap: forumhungary.hu/adele