A virtuális valóságba költöznek a Marvel képregények

Pókember, Vasember, Hulk, X-Men és a többiek, azaz a Marvel képregényhősök most először a digitális világban is megjelennek: a Marvel az SXSW Interactive stúdióval közösen két új projektet mutat be hamarosan „Marvel Re-Evolution” néven: a „Marvel Infinite Comics” (azaz végtelen képregény) digitális könyv, és a „Marvel AR” (augmented reality, azaz kiterjesztett valóság) alkalmazást.

A „Marvel Infinite Comics” alkalmazást tabletekre és okostelefonokra fejlesztették ki, és a hagyományos képregények digitális változataiban mozgó karakterek és animált trükk-részletek is megjelennek. Axel Alonso, a Marvel főszerkesztője szerint „ez az első alkalom, amikor tudatosan digitális médiumokra készül a tartalom, ahelyett hogy egyszerűen átültetnénk a kétdimenziós rajzokat egy animációs filmbe”. A digitális képregényeket sztenderd, nagyítható vagy filmszerű folyamként is lehet olvasni, vagy az ún. „guided view” animált opcióval képkockáról képkockára ugorva. A nyomtatott képregényeket megvásárlók egy beváltható kóddal kapnak hozzáférést a digitális változathoz.

A „Marvel AR” kiterjesztett valóság alkalmazást az Aurasma virtuális böngésző fejlesztőivel közösen alkották meg. A programmal a felhasználók extra tartalmakat kapnak, ha beszkennelik a Marvel AR logóval ellátott termékeket – például megnézhetnek majd különleges videókat, koncepció-vázlatokat, a rajzolókkal készített interjúkat, és információkat kaphatnak a képregényekhez kapcsolódó eseményekről is.

Mindkét új alkalmazás – iOS és Android változatban is – április 4-étől lesz elérhető: ekkor mutatják be a Marvel új, limitált szériás képregénysorozatát, az „Avengers vs. X-Men” első darabját, amelyek a klasszikus Marvel hősök és az X-Men csapat harcairól szólnak majd.

[ginterzsófi | hg.hu]