A szuperhősök kiemelkednek a letöltés tengeréből is

A Big Champagne kutatása szerint az év első hat hónapjában a szuperhősökről szóló produkciók taroltak a fájlcserélő oldalakon. A legtöbbet letöltött film képzeletbeli díját a Watchmen: Az őrzök, a leggyakrabban letöltött sorozatét a Hősök kapta – olvasható a Forbes honlapján.

Az év első hat hónapjának illegális letöltési forgalmának elemzése alapján úgy tűnik, hogy a szuperhősökről szóló filmek keltik fel a legjobban az illegális letöltő oldalak felhasználóinak érdeklődését. A filmek és tévésorozatok idei letöltési toplistáját ugyanis a Hősök című sorozat, illetve a Watchmen: Az őrzök című képregény-adaptáció vezeti. A Big Champagne adatai szerint a Watchmen-t mintegy 17 millió, a Hősök epizódjait pedig 54,6 millió alkalommal töltötték le illegálisan az olyan BitTorrent tracker oldalakon keresztül, mint a The Pirate Bay és a Mininova.

A leggyakrabban letöltött filmek között a második helyen 13,1 millió letöltéssel a Benjamin Button különös élete, harmadik helyen 13 millió kattintással az Igenember szerepel. Az elemzés szerint 10 millió letöltés felett teljesített még az Alkonyat és a Halálos iram, 9 millió felett pedig a Gran Torino és a Marley meg én.

A legtöbbet letöltött sorozatok listájának második helyén – nem sokkal lemaradva a Hősöktől -, 51.2 milliós letöltési számmal a Lost – Eltűntek végzett, míg a harmadik helyezett 34,1 millió letöltéssel a 24 című sorozat lett. A Szökés és a Doktor House epizódjait közel 30, A rejtély, valamint a Született feleségek egyes részeit pedig több mint 20 milliószor töltötték le.

A filmkalózok szuperhősök iránti „vonzalma” nem újdonság, a rendkívül magas letöltési szám viszont annál inkább. A tavalyi éves összesítésben az élen végzett, szintén szuperhősös Batman – A sötét lovag című filmet ugyanis „csak” 7 millió alkalommal töltötték le, amivel az idei év első félévére vonatkozó listán még az első tíz közé sem került volna be – olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevelében.

forrás: 168ora.hu (JAJ!)