A Pesti könyv képregényes kamuhírmagazinja

A Pesti könyv a legújabb Lucky Luke köteten kívül egy apró karácsonyi ajándékkal is készül a Hungarocomixra. A kiadó nagyfőnöke, Simon István így ismerteti rendhagyó kiadványukat annak beköszöntőjében:

  „A Pesti könyv több mint egy éve lépett színre a Lucky Luke történetek újrakiadásával.
  A Buborékpukkasztó című, magát műfajilag képregényszatirikus lapnak tituláló fanzint a kezünkbe véve azonban szomorúan kell megállapítanunk, hogy a jobb sorsra érdemes kiadó nem képes átugrani a saját árnyékát.
  A képregényes társadalom törekvéseit kigúnyoló újságra remélhetőleg hamarosan a feledés homálya borul. A kiadvány cikkeit provinciális arisztokratikus gőg, félműveltség és tudálékos nagyképűség jellemzik…”

Azonban, hogy még közelebb jussunk az igazsághoz, beidézném „luke” fórumhozzászólását, melyben kicsit tárgyilagosabban festi le a kiadványt:

  „A fanzinos életérzés mélyen átjárt minket ezért a HC-ra egy másik újdonsággal is előrukkolunk. A Hámozott Panel című „képregényszatírikus szaklappal” jelentkezünk. (Ezt a címet azóta megváltoztatták – a szerk.) Az első szám mottója „képregényekről – képek nélkül”. Nem létező képregények ismertetését, paródiákat, és más képregényes tárgyú kamuhíreket tartalmaz majd.
  Mivel már nincs sok idő a Hungarocomix-ig, ezért valószínűleg csak egy sima nyomtatóval kinyomtatok néhány tucat példányt. Mivel nem igazán lesz újságszerű ezért a 0 Ft-os árral próbáljuk az olvasókat csalogatni. Aki lemarad róla, de érdekli az szóljon és a HC után elküldöm neki file-ban.
  Aztán majd meglátjuk, hogy van-e igény az ilyen jellegű kiadványokra, ha igen, akkor később lehet, hogy lesz folytatása, akár flancosabb, kivitelben, rövid képregényekkel turbózva.”