A modern világ képregényes története I-II.

Larry Gonnick ott kezd bele a bolygó legutóbbi évszázadainak végtelenül izgalmas történetébe, ahol a méltán népszerű Képregényes világtörténetben abbahagyta. Ezúttal az ősi Mexikó történetéről, az Újvilágba érkező Kolumbuszról, az aranyéhes spanyol hódítókról, a portugálok ázsiai gyarmatairól és az első globális kereskedelmi rendszerek kialakulásáról olvashatunk. Mindezt a protestáns reformáció legizgalmasabb pillanatai, Hollandia és Anglia terjeszkedése, a modern politikai filozófia és tudomány kialakulása követi. A kötet végül az amerikai forradalommal és az alkotmány utolsó soraival zárul.

Az okos képeket ellenállhatatlanul vicces megjegyzésekkel kombináló Larry Gonick alaposan felforgatja az „untig ismert történelmet”. Ugyan ki mástól telne ki, hogy Cortezt „behízelgő modorú, kiugrott joghallgatónak” nevezze, hogy Machiavelliről azt állítsa, „írt egy kis könyvet a politikáról”, vagy hogy Newtont egyszerűen „hóbortos zseni”-ként emlegesse, miközben rajzaival meggyőz bennünket arról, mennyire közel állnak a szívéhez ezek a történelmi figurák!

Larry Gonick több mint harminc éve készít képregényeket, melyekben a történelem és a tudomány nagy kérdéseit, valamint egyéb komoly témákat tárgyal. Elnyerte a MIT Knight Science Journalism kutatói ösztöndíját. Jelenleg a Muse magazin számára készít illusztrációkat. Képregényes világtörténetéből közel egymillió példányt adtak el világszerte. Elsőrangú történész, rajzaival díjakat nyert, szarkasztikus és harapós szövegei pedig jóízű mosolyt csalnak az olvasó arcára.

ISBN 978-963-310-075-2
Terjedelem: 256 oldal
Formátum: B5
Kötészet: Kartonált
Megjelenés: 2011.11.10.
Illusztráció: FF
Eredeti ár: 3 490 Ft

Az ünnepelt képregényrajzoló, Larry Gonick egyedi, modern világtörténete, a francia forradalomtól napjainkig!

Több mint harminc éve már, hogy Larry Gonick, történész és virtuóz képregény­alkotó gigászi vállalkozásba fogott: elkezdte megírni a világtörténelem okos, alapos és szórakoztató, illusztrált feldolgozását. A kritikusok által is nagyra értékelt sorozat utolsó, ötödik kötetében Gonick a modern korba kalauzol bennünket.

A Modern világ képregényes történetének második kötete a felvilágosodással indul, majd a forradalmak, a társadalmi és gazdasági újítások, a nacionalizmus, a gyarmatosítás, a tudományos felfedezések és a rabszolgaság eltörlésének két és fél évszázados, izgalmas, megrázó és olykor mulatságos történetein keresztül érkezik el a huszonegyedik századig, egészen az iraki és afganisztáni háborúig. Gonick rendhagyó történelemleckéje egyforma figyelmet szentel a Föld minden tájának. Mesteri szellemességgel lehel életet a múltba, és meglepően új oldaláról mutatja be a világtörténelem eseményeit. Civilizációnk nagyszabású történetének izgalmas fináléját sem a hűséges rajongóknak, sem a kezdő
olvasóknak nem érdemes elszalasztani!

Larry Gonick több mint harminc éve készít képregényeket, melyekben a történelem és a tudomány nagy kérdéseit, valamint egyéb komoly témákat tárgyal. Elnyerte a MIT Knight Science Journalism kutatói ösztöndíját,
jelenleg a Muse magazin számára készít illusztrációkat. Képregényes világtörténetéből közel egymillió példányt adtak el világszerte. Elsőrangú történész, rajzaival díjakat nyert, szarkasztikus és harapós szövegei pedig jóízű mosolyt csalnak az olvasó arcára.

ISBN 978-963-310-076-9
Terjedelem: 256 oldal
Formátum: B5
Kötészet: Kartonált
Megjelenés: 2011.11.10.
Illusztráció: FF
Eredeti ár: 3 490 Ft