A Marvel fogja kiadni az új Star Wars-képregényeket

A Marvel megszerezte a Star Wars-képregények kiadási jogait, amelyek az elmúlt két évtizedben a Dark Horse kiadónál voltak.

A Marvel 2015-től publikálhatja az űrsaga új képregényeit, a Dark Horse addig kapott haladékot, hogy a jelenleg futó történetek szálait elvarrja. A Dark Horse 1989-ben jelentette meg az első Star Wars-képregényét Dark Empire címmel.
A Marvelnek azért szintén jócskán vannak tapasztalatai a képregény-klasszikussal: a kiadó közölt elsőként Star Wars-trilógián alapuló képregényeket 1977-től kilenc éven át. A széria első számából több mint egymillió példány kelt el.
Mike Richardson, a Dark Horse vezetője csalódott hangú közleményben számolt be a hétvégén arról, hogy a kiadó elveszette a Star Wars-jogokat. Mint írta: a dolog azért is ironikus, mert a Dark Horse eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly. A kiadó mindenesetre megígérte, hogy emlékezetessé teszi a búcsú évét. „Tudjuk, hogy a sorozat rajongói is ezt várják. Az Erő még velünk van” – idézte Richardsont a Variety.com.

Augusztusban a Dark Horse még örömmel közölte, hogy George Lucas Star Wars-forgatókönyvének első vázlata alapján The Star Wars címmel új könyvsorozatot készül kiadni.
A Marvel tulajdonosa a Walt Disney Co., amely 2012-ben a Lucas-birodalmat is felvásárolta. A stúdió tavaly jelentette be, hogy elkezdi az új Star Wars-filmek gyártását. A J.J. Abrams rendezésében készülő Star Wars: VII. rész premierjére 2015. december 18-án kerül sor Észak-Amerikában.

Forrás: MTI

marvel-star-wars-borito