A LEGO Kaland (2014)

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges társak egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket… majd meglátjuk hova.
Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol – de alig érti, mi zajlik körülötte.

A világ első egész estés Lego-filmjét a Jump Street – A kopasz osztag rendezőpárosa készíti, természetesen nagyon sok komputer segítségével, természetesen 3D-ben!

http://www.youtube.com/watch?v=ubvY9UQ6ZWQ

Eredeti hangok: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Nick Offerman, Alison Brie, Charlie Day, Liam Neeson, Morgan Freeman. Zene: Mark Mothersbaugh
Operatőr: Barry Peterson. Látvány: Grant Freckelton
Írta: Dan Hageman, Kevin Hageman, Phil Lord, Christopher Miller. Rendezte: Phil Lord & Christopher Miller
Mozibemutató: 2014. február 6.
Eredeti cím: The Lego Movie
Színes amerikai film
Műfaj: animációs / családi / vígjáték
Gyártó: Warner Bros.
Korhatár: 6E