A Legendás Batman: A Baglyok bírósága (ALB6)

Cím: A Legendás Batman: A Baglyok bírósága (ALB6)
Sorozat: A LEGENDÁS BATMAN
Szerző(k): Scott Snyder, Greg Capullo, Jonathan Glampion, Fco Plascencia
Kiadó: Eaglemoss
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: ~200 oldal
Megjelenés: 2019.04.20.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Sötét Lovag úgy gondolja, mindenkinél jobban ismeri Gothamet, de a város megalapítása óta egy olyan titok rejtőzik az utcák sötétjében, ami most Batman életébe kerülhet. A Baglyok Bírósága, egy ősi társaság, évszázadok óta irányítja Gotham sorsát, meggyilkolva azokat, akik ellenszegülnek az akaratuknak. Most ez a társaság Bruce Wayne-t szemelte ki.
Batman az életéért küzd egy olyan orgyilkossal szemben, amilyennel még nem találkozott, egy erővel, ami képes még a halált is kijátszani… a Karom erejével.
Batman #1-7. / Kronológiai sorrend: 53

Előzetes:

Előszó és előzmények:

GOTHAM CITY ÚJ HAJNALA

„Féld a Baglyok Bíróságát, amely figyel szüntelen…” – ezzel a hátborzongató versikével a Batman-Univerzum új, mélyebb mitológiát kapott. Ez volt az első nagyobb történet, amelyet a vezető sorozat új szerzője, Scott Snyder írt, miután a Gotham világában tett első lépései nagy sikert arattak. Snyder elsőként a bonyolult történetvezetésű, borzongató Amerikai vámpírral (Vertigo, 2010) hívta fel magára a szakma figyelmét, Batman világában pedig a Black Mirror című lélektani rémtörténet volt az első próbálkozása (Detective 871-881). Snyder következő munkája a Gates of Gotham című minisorozat volt (Kyle Higginsszel közösen), amely 2011 májusában indult útjára. Ez a történet bebizonyította, hogy Snyder jó érzékkel nyúl Gotham City történetéhez, és átérzi a hely szellemét, amely az emberi konfliktusok hátteréül szolgál.
2011-ben Snydert megbízták a fő Batman-sorozat írásával, a teljes DC-univerzumot újragondoló Új 52 részeként. Ez több szempontból is nagy eseménynek számított. Batmanre átmenetileg a halál árnyéka vetült a sorozatban, amikor Grant Morrison író jóvoltából Bruce Wayne helyett Dick Grayson vette magára a csuklyát, Grayson volt Batman a Black Mirrorban és a Gates of Gothamben is. Az olvasók most először találkoztak az eredeti Batmannel Snyder változatában: Bruce Wayne visszatért.
A rajzoló személyének kiválasztása is fordulatot jelentett. Greg Capullo lenyűgözte az Image Comicsot a Spawn, az Ivadékon végzett munkájával, amelyben a gót stílust és életérzést ütős grafikai megoldásokkal kombinálta. Capullo gyermekkora óta szeretett volna Batmant rajzolni. Frank Miller és Neal Adams által inspirált munkái minden várakozást kielégítettek.
Ez a történet egy öt évig tartó széria kezdetét jelzi, amely magába foglalta a Halál a családra és a Nulladik év című képregényeket is. A Baglyok Bíróságával valami egészen különleges vette kezdetét, a történet azonnal klasszikussá vált.

A HALHATATLAN HADSEREG

Batman visszatért. Bruce Wayne, akit a külvilág halottnak hitt, visszatért az idők mélyéből, hogy újra felöltse a maszkot, és őrködjön az utcákon, amiket annyira szeretett.
De Batman megváltozott. A saját idejébe és terébe tett utazás után Bruce Wayne átértékelte a szerepét. Már nem elégedett meg azzal, hogy megvédje Gothamet: az egész világot átfogó bűnüldöző szervezetet kívánt létrehozni, ezért megalapította a Batman Társaságot, a világ minden részén működő ügynökök hálózatát.
Amíg távol volt, a dolgok haladtak a maguk útján. Dick Grayson lett Batman, aki eltávolította Robin szerepéből Tim Drake-et, Bruce gyámfiát, és Damian Wayne-nel, Bruce tízéves fiával helyettesítette. Drake felvette a Vörös Robin nevet, és a Denevércsalád tagja maradt.
Mikor Bruce visszatért, Grayson újból magára öltötte Éjszárny szerepét. A denevérbarlang lakóinak névsora még sosem volt ilyen hosszú, vagy ilyen hatásos. Ezzel sokat javultak a kilátások. Bruce arra készült, hogy bemutasson egy új tervet a régi városrészek elhanyagolt ipari negyedeinek rehabilitálására. Úgy tűnt, hogy Lincoln March, az új polgármesterjelölt is osztja Bruce elképzeléseit egy boldogabb jövőről. Vajon együtt tudnak-e működni Gotham jövőjének letéteményesei?
Közben azonban új fenyegetés támadt, egy titkos hatalom a városban, amiről Bruce azt hitte, oly jól ismeri. Új gyilkos járt szabadon, aki Gotham hírességeit vette célba. Egy ősi rend kapott új erőre, amely olyan szorosan összefonódott Gotham városának múltjával, hogy legendává, gyermekversek tárgyává vált. „Figyelik, ki ágyban fekszik, vagy ki otthonába lép…”
Miért nem veszi komolyan Batman ezeket a legendákat, amikor, ahogy James Gordon is rámutatott, nemrégiben még ő maga is csak legenda volt?