A hatalmas Thor: Istenek nyomában (NMK #23)

Cím: A hatalmas Thor: Istenek nyomában (NMK #23)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Dan Jurgens, John Romita Jr., Klaus Janson, Scott Hanna, Gregory Wright, Dan Brown, Mark Bernardo
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 200 oldal
Megjelenés: 2018.11.08.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Ő a mennydörgés istene, egy elképesztő erejű égi hatalmasság emberi alakban, aki megfogadta, hogy páratlan erejét s Mjölnir nevű pörölyét a Föld védelmének szolgálatába állítja. Ám amikor három panteon istenei fordulnak ellene, elég erős lesz ahhoz, hogy szembenézzen velük?

A gyűjtemény a Thor 1-7. számát tartalmazza.

A szerkesztő előszava:

A Marvel kevés dologtól fél, és a kockázatvállalás biztosan nincs ezek között – különösen, ha forradalmi képregények készítéséről van szó. 1996-ban a cég egy példa nélküli rizikót vállalt a legrégebbi sorozataival: az úgynevezett Onslaught-sagát követően megszüntették az összes Bosszúangyal-címet és a Fantasztikus Négyest, majd híres alkotók kezébe adták őket. A többek között Jim Lee és Rob Liefeld nevével fémjelzett magazinok modernebb környezetben mesélték újra a szereplők eredettörténeteit, akik tizenkét hónapot töltöttek ebben a fura zsebdimenzióban, mielőtt visszatértek a megszokott Marvel-világba, hogy ott tiszta lappal induljanak újra.
Thor esetében a második sorozat alkotói teendői Dan Jurgens íróra és John Romita Jr. rajzolóra estek. A Denevéres Cég egyik vezérlapjáról frissen érkező Jurgens egy felettébb sikeres, bár ellentmondásos sztorivonalat hagyott ott maga után, hogy aztán a lehető leglátványosabban indítsa be ezt az új sorozatot. Jurgens írás közben tökéletes érzékkel találta meg a legjobb egyensúlyt az asgardi isten minden képzeletet felülmúló kalandozásai és aközött, hogy immár sokkal közelebb került a halandók világához, mint korábban valaha. Ez a megközelítése annyira népszerű lett, hogy egészen a 79. számig a Thoron maradt, mielőtt A Bosszú Angyalai: Káosz című sztorivonalhoz kapcsolódó események miatt átalakították azt.
Ami a rajzokat illeti, John Romita Jr. kirobbanó formában volt. A ritmust és képi történetmesélést továbbra is páratlan érzékkel kezelő rajzoló egy olyan stílust alakított ki, amit egyértelműen Jack Kirby Thor-ábrázolása ihletett, mégis egyszerre modern és hagyománytisztelő. Lapozzatok hát, hogy megismerjétek egy ember s isten (újbóli) újjászületésének regéjét!

Előzmények:

Egy mérhetetlen erejű lény, amely X Professzor telepatikus képességének és Magneto romlott elméjének egyesüléséből született: a Föld leghatalmasabb hősei egyetlen hozzá fogható ellenféllel se néztek még szembe. A világ legnagyobb bajnokainak egyesített ereje kellett a megfékezéséhez, ám nagy árat fizettek érte: a Bosszú Angyalai, a nememberek, illetve a Fantasztikus Négyes és nemezisük, Fátum doktor életét.
Az emberiség meggyászolta az elvesztésüket, miközben nem is sejtették, hogy a hőseik nem haltak meg, hanem egy párhuzamos világon kötöttek ki. Reed Richards fia, Franklin valamiképp arra használta a valóságformáló adottságát, hogy egy miniatűr világot építsen a számukra.
Egy Fátum doktor elleni világrengető küzdelmet követően a hősök visszatértek az otthonukba és az emlékeiket is visszakapták. Csakhogy a Földre visszatérő hősökkel ellentétben Thor Asgardon ébredt, ahol szörnyülködve tudatosult benne, hogy a távolléte alatt valaki lerombolta az otthonát: a Szivárványhíd darabokra hullott, a büszke tornyok leomlottak.
Mivel az asgardiaknak hűlt helyét sem lelte, így visszatért a Földre, hogy ott folytassa hősi tevékenységét, mialatt Asgard tragikus bukásának nyomait kutatja.