A harc nyomai (NMK #102)

Cím: A harc nyomai (NMK #102)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Cullen Bunn, Matt Fraction, Christopher Yost, Scot Eaton, Andrew Hennessy, Paul Mounts, Antonio Fabela
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 136 oldal
Megjelenés: 2021.11.18.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Kicsoda Marcus Johnson, és miért vadásznak rá a világ legveszélyesebb szuperbűnözői?
Az egykori katona a S.H.I.E.L.D., Játékmester és Amerika Kapitány közreműködésének hála – sőt, még Deadpool is feltűnik a színen – egy összeesküvés kellős közepén találja magát, ami súlyos következményeket von maga után.
Készülj fel a Marvel Univerzum egyik legnagyobb titkának leleplezésére!
A gyűjtemény a Battle Scars 1-6. számokat tartalmazza.

Előszó:

A félelem maga című 2011-es Marvel esemény lezárásaként a kiadó azzal csigázta fel az olvasók kíváncsiságát, hogy a záró epizód során négy külön epilógusban vezette fel a főszereplők várható utóéletét. Ezek a rövidke kitekintések később évekre meghatározták a Marvel univerzumának cselekményszálait. A pillanatképek közül talán az volt a legizgalmasabb, amiben egy baljós kinézetű, kerekesszékes öregember éppen egy látszólag ártalmatlan és jelentéktelen középkorú nő meggyilkolásával bíz meg valakit. A nő halálát csupán azért rendelték el, mert egy bizonyos Marcus Johnson nevű amerikai ranger édesanyja. Ez a Marcus Johnson akkoriban még ismeretlen volt az olvasók előtt is, de nem sokkal később már az egész világ őt üldözte.
Ebben a kötetben, vagyis A harc nyomaiban megismerhetjük üldöztetésének okát. A Matt Fraction, Cullen Bunn és Chris Yost által jegyzett történetet Yost párbeszédei és Scot Eaton rajzai egészítik ki. Ez a sorozat a Marvel Univerzum egyik legnagyobb titkáról rántja le a leplet, de sajnos nem sokat árulhatunk el a cselekményről úgy, hogy közben ne lőjük le előre a történet csattanóját. Annyit azonban elmondhatunk, hogy a legjobb kémthrillerekhez hasonlóan a sztori telis-tele van fordulatokkal, amint Johnson őrmester egyik lehetetlen helyzetből a másikba kerül. Az akciók közepette
hősünknek arra sincs ideje, hogy kifújja magát, és persze mindvégig fogalma sincs arról, hogy kiben bízhat. Eaton zseniális rajzai kiválóan illenek ehhez a gyors, látványos és drámai történethez, és a feszült hangulatot csak tovább fokozzák Yost sziporkázó párbeszédei.
Jó szórakozást kívánok a kötethez, ami lerántja a leplet Marcus Johnson őrmester titkáról… egy olyan hatalmas titokról, ami az egész Marvel Univerzumot megrengeti. „Ez nem én vagyok. Ez nem az én életem. De Istenre esküszöm, kiderítem, hogy kié.”

Előzmények:

A S.H.I.E.L.D. nevű nemzetközi kémszervezetnek számos nehézséggel kellett szembenéznie az utóbbi időszakban. Elősz ör is a régóta igazgatóként szolgáló Nick Fury kénytelen rejtőzködni, miután kiderült, hogy egy engedély nélküli, fedett akcióval próbálta megdönteni a latvériai kormányt. Ezután jött a skrullok inváziója, amit nem sikerült megakadályozniuk, így a szervezetet feloszlatták, a helyét pedig Norman Osborn vezetésével a H.A.M.M.E.R. vette át. Nem sokkal később azonban a H.A.M.M.E.R.-t is felszámolták, miután Norman Osborn és csapata megtámadták Asgard városát, ami akkoriban éppen a nebraskai Broxton határánál lebegett. A S.H.I.E.L.D. így egy új igazgató, Daisy Johnson, vagyis Rengés vezetésével alakult újjá.
Később Vörös Koponya lánya, Bűn felszabadította a Kígyót, a félelemből táplálkozó ősi istenséget, aki hét mágikus pöröly segítségével szolgájává tette a világ legerősebb hőseinek és gonosztevőinek egy csoportját. A Méltók csapataként így összehívott gonoszok káoszt és zűrzavart hoztak a bolygóra, rettegésben tartották az emberiséget, és ismét hatalomra segítették a Kígyót.
A Bosszú Angyalai összegyűltek, hogy szembeszálljanak a Kígyó és Bűn csapataival, de mérhetetlenül nagy túlerővel kellett szembenézniük. Nidavellir törpéinek segítségével hőseink elkészítettek nyolc misztikus fegyvert, amivel megütközhettek a Méltókkal. Bár végül a hősök győzedelmeskedtek, az összecsapásban meghalt Thor, a Mennydörgés Istene.

Előzetes: