Zograf magyarul és Magyarországról

Aleksander Zograf, a hazánkban jóformán ismeretlen szerb alkotó képregényeit közli „online” a Magyar Képregénykiadók Szövetsége és „offline” az Art Comix.

A Magyar Képregénykiadók Szövetsége a mai naptól Aleksandar Zograf képregényeket is közöl. Zograf egyike azoknak a szerb alkotóknak, akiknek sikerült több, mint egy évtizede állandó megjelenést biztosítaniuk maguknak a tengerentúlon és Nyugat-Európában, miután a kilencvenes évek elején a háború miatt a szerb underground képregény lapok sorra megszûntek. Zograf álomszerû, abszurd önéletrajzi képregényeinek nagy része a délszláv válságot dolgozzák fel.
Az Art Comix sorozat harmadik köteteként fog megjelenni a Balkán víziók, melyben elõször olvashatjuk magyarul a sok nyelvre lefordított mûvet. A képregényfesztiválon fog megjelenni a 120 oldalas fekete-fehér kötet. A fesztivál díszvendége lesz a szerb alkotó.
Ide tartozó hír még: a Vreme szerb vezetõ politikai hetilap rendszeresen közli kétoldalas képregényeit. Legutóbbi számukban megjelenõ Zograf képregény címe: Budapest. (A képregény olasz nyelvû fordítása is elérhetõ.)

További információk Zografról:
Hivatalos honlap (angolul)
Lambiek adatbázisánL (angolul)
db.kepregeny.net adatbázisán (magyarul)