Venom sikert aratott

[Cinematrix] A rendezõ és a színészek jelenlétében láthatott részleteket a 2007 májusára beharangozott harmadik Pókember filmbõl ötezer képregényfanatikus a San Diego-i Comic Con-on. A tesztvetítés utáni reakciókkal a rendezõ, Sam Raimi, elégedett volt. Venom volt a kedvenc…

„Lesznek elvarrt szálak a harmadik film végén, de a történetet nyitva hagyjuk. Ha akadnak még sztorik, amiket érdemes elmesélni, akkor azokat filmre visszük” – válaszolta kitérõen a közönség kérdéseire Tobey Maguire, Peter Parker megszemélyesítõje a folytatásról. A harmadik részben a felállás egy szerelmi háromszög, és a szokványos hollywoodi befejezésben Pókembernek, aki a film felében fekete énjével hadakozik, az eredeti történettel ellentétben most sem hal meg egy barátnõje sem.

„A szuperhõsök nagyszerûek, de a legjobb az, ha van egy sötét oldaluk” – jegyezte meg az egyik rajongó utalva arra, hogy a fekete Pókember mellett a bemutatott filmrész­letekben megjelent Homokember, akit a Kerülõutakért Oscarra jelölt Thomas Haden Church játszik, és Venom is, Peter Parker riválisa.

Bár a homokot szóró Homokember a kalapácsával rommá veri Pókembert, aki az utolsó ütésnél kirepül a képbõl, mégis Venom tetszett a tesztvetítésen legjobban a nézõknek. „Az egész világot boldoggá teszi Raimi, hogy bevette a harmadik részbe” – idézi az AP az egyik rajongót. A filmrészletben Venom nyitójelenete a következõ: bemegy egy templomba, keresztet vet, majd Istentõl kér segítséget: „Uram, Edward Brock vagyok, megaláztak, azért jöttem, hogy kérjek valamit. Öld meg Peter Parkert”.

„Venom Peter Parker Doppelgengere, hasonlít Peterre, ugyanazokal a képességekkel rendelkezik, csak rossz családban nõtt fel” – mondta Topher Grace Eddie Brock, alias Venom megtestesítõje.

„Harry Osborn lesz a filmben Pókember harmadik ellenfele, aki rendelkezik apja, az elsõ részben elpusztított Zöld Manó néhány speciális képességével – árult el néhány további részletet a rendezõ, mindhárom Pókember-film rendezõje, majd hozzátette – a filmekkel egy olyan hõs történetét szeretném elmesélni, akire felnézhetnek a gyerekek.”

„Van egy rövid szerepem a filmben – nyilatkozta a nyolcvanhárom éves Stan Lee, a Pókember megalkotója, majd folytatta – ez a legjobb filmszerepem, és valószínûleg ez a film csúcspontja. Tudják, ami utána jön, már nem is érdekes.”

Az idõs képregényszerzõnek nem ez az elsõ rövid filmszerepe, a Daredevil – A fenegyerekben is feltûnt, Ang Lee Hulk-jában biztonságiõrt játszott. A Pókember második részében szemetet takarított, de a Fantasztikus négyesben és az X-Men 3: Az ellenállás végében is szerepelt.

Forrás: Cinematrix