Ultimate News #7

[Maniac] A hetes mágikus szám. Nem véletlen, hogy Hófehérke is HÉT törpével találkozott. És az sem, hogy a csizma is HÉTmérföldes. A HETEDHÉT határon túl játszódó meséket már nem is említem. Mágikus jelentõséggel bír az Ultimate News HETEDIK kiadása is, amelyben ezúttal Kábel kavar majd nagy balHÉT a HÉTen megjelenõ Ultimate X-Men HETVENötödik számában. De lesz majd szó itt Rozsomákról is, a HÉTpróbás mutánsról, egy korántsem HÉTköznapi adatlapon. Aki viszont nem akar semmilyen spoilert olvasni, az jobb, ha nem is folytatja – nehogy a végén rajtam töltse ki valaki a düHÉT emiatt.

ULTIMATE X-MEN

Az Ultimate Univerzum nem szûkölködik mostanában a különkiadásokban: nemrég jelent meg a négy Annual, aztán jött az Ultimate Spider-Man 100. száma, a héten pedig érkezik az Ultimate X-Men 75. száma, amely rögtön két történetet tartalmaz majd. A fõ sztori természetesen a már régen beharangozott Cable lesz a jövõbõl érkezõ Kábel fõszereplésével. Most errõl hoztam nektek pár régi-új infót és néhány elõzetes oldalt.

Azt ugye már tudjuk, hogy most fog elõször színre lépni az újvilági Kábel. Aki olvasta az elõzõ számokat, az tudja, hogy jelenleg az X-Men nincs kimondottan csúcsformában: Árnyék teljesen megvadult, ezért Xaviernek mesterséges kómába kellett juttatnia; Vadóc régi ereje visszatért; Káprázat nem sokkal ébredése után kilépett a csapatból; Jean pedig még mindig a Fõnix erejétõl szenved. A csapat tehát megfogyatkozott és legyengült – és ekkor jelenik meg Kábel. 616-os eredetijéhez hasonlóan õ is a jövõbõl érkezik majd; egy olyan jövõbõl, amely Charles Xavier miatt lett iszonyatos és veszélyes hely (vagy inkább idõ…). Fontos küldetése van, és bármit megtesz azért, hogy végrehajtsa azt – ha kell, végez az X-Men összes tagjával is. Azonban nem õ lesz az egyetlen idõutazó a történetben: jön majd Bishop is, valamint rajta kívül még egy új szereplõ. Az író, Robert Kirkman elmondása szerint ez a sztori erõsen akcióorientált lesz, a romantikus szálakra nem sok ideje lesz az X-eknek. Egy nagyon realisztikus (már amennyire az idõutazás az lehet…), sötét hangulatú, erõszakos, néha drámai sztorira kell számítanunk, amely alapjaiban változtatja majd meg az X-Men eddigi életét. Ami a rajzolót illeti, felröppent egy meg nem erõsített hír, mely szerint az elõre bejelentett Ben Oliver helyett a 77. számot (vagyis a Cable 3. részét) már Yanick Paquette fogja rajzolni. Mivel ez meg nem erõsített hír, ezért erre csak annyit tudok mondani: majd meglátjuk… Addig is itt van pár oldal és a borító a 75. számból:

És ez még mind semmi! Van itt még két kép kedvenc mutánsainkról: egy színes fanart és egy fekete-fehér vázlat Al Riótól, aki mûvét eredetileg valamelyik szám borítójának szánta, de a dologból sajnos végül nem lett semmi. Íme:

MINISOROZATOK

Ultimate Power

A várva várt 9 részes mini 1. száma szintén ezen a héten jelenik meg. Már többször mutattam nektek belõle elõzetes oldalakat – most ezeket toldom meg újabb két oldallal plusz a végleges borítóval. Csiribú-csiribá, íme:

UltimateWolverine

Múlt héten már mutattam nektek egy vázlatot a készülõ minihez Michael Turnertõl, és most szert tettem még kettõre – ezúttal az egyik már színes. Remélem, kedveteket lelitek bennük – az biztos, hogy nekem tetszenek.

ADATLAP

És ha már Rozsomák szóba került, akkor ki más is lehetne e heti adatlapunk fõszereplõje, mint az adamantiummal felturbózott mutáns mészáros, Logan – közkívánatra!

Rozsomák

Igazi neve: Ismeretlen
Egyéb nevei: Logan, X-Fegyver
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Diák, kalandor; korábban zsoldos, kormányügynök, valamint egyéb ismeretlen munkakör betöltõje
Állampolgársága: Valószínûleg kanadai
Születési hely: Ismeretlen, valószínûleg Kanada
Ismert rokonai: Nincsenek
Mely csoport tagja: X-Men; korábban Mutáns Testvériség és X-Fegyver
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

Története: Rozsomák múltját szinte teljes homály fedi. Annyi bizonyos, hogy valamikor régen egy X-Fegyver nevû titkos kormányszervezet fogságába került. Számtalan kísérletet végeztek rajta, a csontjait törhetetlen adamantiummal erõsítették meg, a kezeiben pedig három-három visszahúzható adamantiumkarmot helyeztek el. Az X-Fegyvernél töltött közel egy évtized alatt kapta a „Logan” és „Rozsomák” neveket is. Az agyát többször is átmosták (valószínûleg ez az oka amnéziájának), hogy tökéletes gyilkológéppé programozzák át, de ez a próbálkozás sosem járt teljes sikerrel; többek között az Öböl-háborúban is bizonyította, hogy még maradt benne emberség, amikor megmentette egy ott szolgáló katona, Nick Fury életét. Fogsága alatt egyre jobban meggyûlölte az X-Fegyvert és fogolytársát, a szintén mutáns Kardfogút.

Fury végül viszonozta Rozsomák segítségét, és kimenekítette õt az X-Fegyvertõl. Logan zsoldosként folytatta életét – többször dolgozott például Magneto Mutáns Testvériségének is. Az X-Fegyver azonban sosem mondott le róla, állandóan a nyomában voltak: egy alkalommal csak az ifjú szuperhõs, Pókember segítségével tudott elmenekülni elõlük. Másfél évvel a szökése után Magneto megbízta az X-Men vezetõjének, Charles Xaviernek a meggyilkolásával. Rozsomák sikeresen beépült az X-Menbe, de sokáig halogatta a merényletet, hogy még elõtte legyen ideje ágyba bújni az egyik taggal, Csodalánnyal. A sok együtt töltött idõ alatt azonban Logan végül belátta, hogy Xavier jó ember, és úgy döntött, csatlakozik az X-Menhez a Magneto Testvérisége ellen folytatott harcban.

Nem sokkal késõbb az X-Fegyver újra Rozsomák nyomára bukkant, és támadást intézett az X-Men ellen. A tagok egytõl egyig fogságba kerültek, kivéve Rozsomákot, aki értesítette Nick Furyt az esetrõl, majd hagyta magát elkapni, hogy így vezesse az X-Fegyver nyomára a felmentõ sereget. Míg Rozsomák újra megküzdött régi ellenségével, Kardfogúval, a Mutáns Testvériség megtámadta a bázist, és kiszabadította az X-Men tagjait. Végül megérkezett Fury is, aki végzett az X-Fegyver vezetõjével, Wraith ezredessel, majd biztosította az összes mutánsnak, hogy szabadon távozzanak…

FOLYT. KÖV. AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 175 cm
Súlya: 132 kg (adamantiummal együtt)
Szeme színe: Kék
Haja színe: Fekete
Képességei és felszerelése: Rozsomák mutáns regeneráló képessége jóformán bármilyen sérülését begyógyítja maximum pár óra alatt. Kifinomult érzékszervei segítségével képes bárkit vagy bármit megtalálni. A csontjait törhetetlen adamantiummal erõsítették meg, és mindkét kezében három-három hatalmas adamantiumpengét helyeztek el. Ezenfelül úgy alakították át a testét, hogy az összes radar számára láthatatlan legyen, valamint hogy a legtöbb telepata képtelen legyen olvasni a gondolataiban.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erõ: 4/7 (Emberfeletti, 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti, maximális sebesség: 1120 km/óra)
Állóképesség: 4/7 (Emberfeletti regeneráló képesség)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 6/7 (Több harcformát is mesteri szinten elsajátított)

Hát ennyi fért e heti kis összefoglalónkba. Jobban mondva fért volna több is, de egyelõre nincs semmi új hír Ultimate-fronton. De ne aggódjatok, amint lesz, ti tudjátok meg elsõnek! Vagy ha nem is elsõnek, de elég korán – egész pontosan jövõ hét kedden, mint mindig. Addig is várom véleményeiteket és javaslataitokat az Ultimate Marvel fórumban – a legtöbb hozzászólás beküldõje piros pontot kap!!! Hajrá!!!