Ultimate News #2

[Maniac] Alig telt el pár nap az Ultimate News #1 óta, de máris rengeteg levelet kaptam. Mivel azonban ezek egyike sem kapcsolódik a témához, ezért vágjunk is rögtön bele a jubileumi 2. összefoglalóba! A biztonság kedvéért azért még egyszer nyomatékosan felhívom mindenki figyelmét, hogy a hírek rengeteg spoilert tartalmaznak, úgyhogy mindenki csakis saját felelõsségére olvasson tovább!

A szívhez szóló bevezetõ után ki mással is kezdhetnénk a hírcsokrot, mint mindannyiunk kedvenc piros-kék hõsével! (Nem, nem Törpapára gondoltam.)

ULTIMATE SPIDER-MAN

Jelen pillanatban nagyobb rejtély övezi a készülõdõ számokat, mint a Bermuda-háromszöget, ezért túl sok friss infóval sajnos nem tudok szolgálni. Bendis egyetlen poént sem hajlandó lelõni a Clone Saga következõ részeivel kapcsolatban, úgyhogy még jó ideig folytathatjuk a találgatást arról, hogy ki klón és ki nem klón. De hogy mégse jöjjek üres kézzel, elhoztam nektek a szeptember végére idõzített 100. szám alternatív borítóját:

Néhány megrögzött Pókember-rajongónak ismerõsnek tûnhet ez a kép. Nem csoda: a klasszikus Amazing Spider-Man 100. számának hasonló borítója volt:

Figyelembe véve, hogy az Ultimate Spider-Man szinte teljes egészében régi történeteket közöl új köntösben, azt hiszem érthetõ, miért döntöttek úgy, hogy a régi sorozat 100. számának a borítóját is „lekoppintják”. Meg aztán ha már Clone Saga, akkor miért ne „klónoznának” régi borítókat is, nem?

ULTIMATE X-MEN

Az X-Men sem unatkozott az elmúlt héten, de nem ám. Megjelent az õ Annual kiadásuk is, az idei éves különszámok közül az utolsó:

Ultimate X-Men Annual #2
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz: Salvador Larroca és Leinil Francis Yu
Borító: Salvador Larroca

Káprázat, vagyis Alison Blaire, az X-Men tagja, végre felébred kómájából – csak hogy megtudja, hogy az élete halálos veszélyben forog! És még régi társai segítségére sem számíthat, mivel nekik most épp elég problémát okoz egy áruló mesterkedése…
Plusz: 2 oldalas extra történet X professzor titokzatos macskájáról!

Ha már a különszámoknál tartunk, ne feledjük, hogy októberben érkezik a jubileumi 75. szám bõvített oldalszámmal és Kábel színre lépésével. Ennek kapcsán a sorozat jelenlegi írója, Robert Kirkman elárulta, hogy Kábel érkezése fenekestül felforgatja majd az X-Men életét – sõt, az események hatására valaki az életét is veszti majd… Lehet kezdeni találgatni, hogy vajon ki. És hogy pontosan ki is az újvilági Kábel? Természetesen Peter Parker klónja, mint mindenki más! Na jó, komolyra fordítva a szót: az biztos, hogy õ is (akárcsak eredeti változata) a jövõbõl fog érkezni, de ezúttal NEM Scott Summers fia lesz. Ami azt illeti, az idõutazást és a kinézetet leszámítva nem sok közös vonása lesz az eredeti Kábellel, még a képességei is másmilyenek lesznek – ígéri Kirkman. És ez még csak a kezdet: Kirkman drasztikus változásokat akar véghezvinni a sorozatban, hogy az újvilági X-Men minél jobban eltávolodjon így a klasszikustól. Azt hiszem, ennek jelei már láthatók az Annual kiadásban is…

Ami pedig a további új szereplõket illeti: az már biztos, hogy hamarosan érkezik egy újabb idõutazó, Bishop, sõt már Domino debütálása sincs messze – de sok szó esett már Vészmadár színre lépésérõl is. Ami viszont a sokak által várt Apokalipszist illeti – nos, õt egyelõre nem akarja Kirkman behozni a sztoriba (vagy inkább visszahozni, hiszen már szerepelt egyszer), annak ellenére, hogy õ is sokat gondolkodott már egy esetleges újvilági Age of Apocalypse-on. Rá tehát még sokat kell várnunk, de addig is legeltessétek a szemetek ezen a két elõzetes oldalon a 75. számból:

Ja, és még annyit hozzátennék, hogy ebben a bizonyos 75. számban lesz egy bónusz sztori is Emma Frost Akadémiájáról. Az írója Sean McKeever, a rajzolója Mark Brooks lesz.

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Elérkezett hát az idõ: a hónap, amely az Újvilág: Fantasztikus Négyes ideiglenes megszûnését hozza, és amely ugyanakkor az amerikai kiadás új író-rajzoló párosát is. Mike Carey és Pasqual Ferry nem elõször dolgoznak együtt egy Ultimate-címen: õk követték el az X-Men és a Fantasztikus Négyes közös történetét, az Ultimate X4 címû kétrészes minit is, amely bizony hagyott némi kívánnivalót maga után… Vajon sikerül most felülmúlniuk elõzõ munkájukat? És vajon méltó utódai lesznek majd a zseniális Millar-Land párosnak? Egyelõre csak az elsõ közös számuk jelent meg a sorozatból, de már ez alapján elmondhatom, hogy nem kell bennük csalódnunk. Hogy jobbak-e, mint Millar és Land, azon lehet vitatkozni, de az biztos, hogy izgalmas és látványos történeteknek nézünk elébe, rengeteg vadonatúj szereplõvel, akik az eredeti sorozatban sem szerepeltek soha. Íme egy kis kedvcsináló a 33. számhoz:

THE ULTIMATES

Nem, még mindig nem jelent meg a 2. sorozat 12. száma, de hogy addig se maradjunk Különítmény nélkül, hoztam nektek pár elõzetes rajzot a The Ultimates 3 rajzolójától, Joe Madureirától (külön felhívnám férfi társaim figyelmét a Skarlát Boszorkányra…):

MINISOROZATOK

Ultimate Wolverine

Kép még mindig nincs, de annyi infó azért már kiszivárgott a minivel kapcsolatban, hogy a sztori Rozsomák múltjára és eredetére fog majd koncentrálni. Jól hangzik, az biztos. Remélhetõleg lassan elõzetes képet is tudok majd nektek mutatni. Addig is várjatok tûkön ülve.

Nos, ezúttal ennyi hírt tudtam összeszedni nektek – csemegezzétek belõlük, de ne túl gyorsan, hogy kitartson a következõ hírcsokorig. Olvassatok sok képregényt, írogassatok az Ultimate Marvel fórumba, és ne egyetek túl sok pörköltszószos nokedlit lefekvés elõtt, mert fájni fog a hasatok. Csikidam!

Kapcsolódó fórum