Ultimate News #19

[Maniac] Boldog Új Évet!!! Szinte hihetetlen, de újabb évet hagyhattunk a hátunk mögött – és nem is akármilyet! Talán még sosem jelent meg annyi képregény kis hazánkban, mint tavaly, és ez bizony nagyon jól van így. Reméljük, hogy az idei év még a tavalyit is felülmúlja ebbõl a szempontból. Egy biztos: Ultimate News idén is lesz, benne izgalmas hírekkel, érdekes elõzetesekkel, rengeteg képpel és egyéb meglepetésekkel, amelyek annyira titkosak, hogy még én sem tudok róluk! Nosza hát, vessük bele magunkat a 2007-es év elsõ összefoglalójába – amelyben persze ezúttal is, mint mindig, hemzsegnek a spoilerek, úgyhogy csak óvatosan!

ULTIMATE X-MEN

Kezdjük az évet az X-Mennel! Csupán pár új infómorzsával tudok szolgálni a sorozattal kapcsolatban, de talán ez is elég lesz nektek egy idõre: az író, Robert Kirkman elárulta, hogy Kábel bizony ténylegesen Rozsomák. Ezt már sokan eddig is sejtettük, de teljesen biztosak egészen mostanáig nem lehettünk benne. Hogy pontosan hogyan vesztette el öngyógyító képességét, és miért gyûlölte meg Xaviert, arról a furfangos Kirkman egyelõre nem nyilatkozott – talán majd a következõ számból ez is kiderül. Annyit viszont még sikerült kicsikarni a jelenlegi íróból, hogy hamarosan a Fõnix is visszatér, és nem is akárhogyan. Ez a Fõnix egészen más lesz, mint az „eredeti”, ezért a régi és új X-rajongóknak is egyaránt érdekes lehet majd. Sajnos rá még elég sokat kell várni, mert Kirkman úgy tervezi, valamikor akkor dobja majd õt be, amikor eljön az ideje, hogy másnak adja át az írói széket. Az pedig még odébb van…

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

A Fantasztikus Négyes kozmikus kalandja Thanosszal, Ronannal és egyéb földöntúli lényekkel a múlt héten folytatódott Amerikában a God War utolsóelõtti részében. Komolyan, ebbõl a társaságból már csak E.T. és Alf hiányoznak. Mindenesetre izgalmasan alakulnak az események – de talán már egy kicsit hosszúra nyúlt ez a történet… Na jó, nem panaszkodom, azért jó kis sztori ez.

Ultimate Fantastic Four #37 – God War, 5. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

A Fantasztikus Négyes kénytelen egy rabszolgabolygón, a Pyxen menedéket keresni, miközben tovább üldözi õket Ronan. És amikor úgy tûnik, ennél rosszabb már nem lehet a helyzetük, Ben Grimm, a Lény lelkét és testét megszállja a legfõbb gonosz… Thanos!

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Harmadik részéhez érkezett a Legfõbb Légió és az Ultimate Univerzum hõseinek találkozását elmesélõ történet. Ezúttal a Légió áll a középpontban, és végre megtudhatjuk, mi is történt a világukban, amitõl ennyire berágtak. Nem semmi, az biztos. Ami még érdekes ebben a számban, az az, hogy ez az utolsó, amit Brian Michael Bendis írt (szinte idáig hallom a megkönnyebbülésetek sóhajait…). Õt J. Michael Straczynski, A Hihetetlen Pókember jelenlegi írója és a Legfõbb Légió megalkotója követi majd a 4. számban – de sajnos arra még márciusig várnunk kell… Addig is olvasgassátok a 3. számot, amihez hoztam pár kedvcsináló oldalt is:

Ultimate Power #3
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Greg Land

Ez a csata minden képzeletet felülmúl! A másik dimenzióból érkezõ Legfõbb Légió összecsap a Különítmény, az X-Men, a Fantasztikus Négyes és Pókember egyesült erejével! Mindkét világ sorsa ezen az ütközeten múlik…

ADATLAP

A fekete förtelem, akinek eredeti változata annak idején egycsapásra az egyik legnépszerûbb Pókember-ellenség lett. Idén megismerhetjük filmen is, tavaly pedig az újvilági változata lépett színre A Csodálatos Pókember lapjain. Igen, õ Venom, és igen, õ az e heti adatlap fõszereplõje!

Venom

Igazi neve: Edward (Eddie) Brock
Egyéb nevei: „A Ruha”
Kiléte: Titkos
Foglalkozása: Diák
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: New York
Ismert rokonai: Edward Brock (édesapja, elhunyt), ismeretlen édesanya (elhunyt), ismeretlen nagyszülõk
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Fõiskolai biomérnöki tanulmányait végzi
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #33 (2003)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #34 (2. sorozat, 2006)

Története: Eddie Brock egy zseniális tudós fia, aki Richard Parkerrel együtt alkotta meg a protoplazmából álló „Ruha” nevû gyógyhatású anyagot, amellyel eredetileg a rákot akarták gyógyítani. Sajnos az anyag rendkívül veszélyes fegyvernek is bizonyult, és a projektet anyagilag támogató Trask Mûvek rögtön felismerte a benne rejlõ hadászati lehetõségeket. Elvették a két tudóstól munkájukat, akik nem sokkal késõbb rejtélyes repülõgép-balesetet szenvedtek feleségeikkel együtt. Ekkor már gyerekeik, az ifjabb Eddie Brock és Peter Parker, jóbarátok voltak, de szüleik halála miatt elváltak egymástól és nevelõszülõkhöz kerültek: Eddie a nagyszüleihez, Peter pedig a nagybátyjáékhoz. A két fiú évekig nem találkozott újra. Eddie nagyapjától megtudta, min dolgozott édesapja, és még egy mintát is kapott tõle a „Ruhából”, amit lefagyasztva õrizgetett, hogy majd unokájának adhassa. A fiú belevetette magát apja munkájába azzal a céllal, hogy befejezze azt. Az Empire State Egyetem hallgatója lett, és az egyik itt dolgozó tanár, dr. Curt Conners segítségével újraindították a „Ruhával” folytatott kísérleteket, a „Venom Projektet”.

Eddie tudományos karrierje felfelé ívelt, de magánélete romokban hevert: alig akadtak barátai elviselhetetlen jelleme miatt. A fiú magányosan élte napjait, még barátnõje sem volt. Ekkor vette fel vele a kapcsolatot gyerekkori barátja, Peter Parker. Eddie-t teljesen lázba hozta Peter megjelenése, és hogy végre valakit a barátjának nevezhetett, ezért beavatta õt a Venom Projekt titkaiba. Nem sokkal késõbb Peter Pókemberként fizikai kapcsolatba került a „Ruhával”, és a bio-öltözék teljesen összeolvadt testével. Amikor Eddie a hírekben megpillantotta a fekete Pókembert, egybõl felismerte a „Ruhát”. Már amúgy is rossz napja volt, mivel Peter egyik osztálytársa, Gwen Stacy visszautasította a közeledését, és ezzel végképp betelt nála a pohár. A laborba rohant, ahol a „Ruhát” tárolta – és nagy meglepetésére Petert találta ott, amint a maradék anyagot is épp készül elvinni, hogy megsemmisítse. Peter kénytelen volt mindent elmondani Eddie-nek: hogy õ Pókember, hogy használta a „Ruhát”, és hogy az teljesen instabil, és majdnem dühöngõ gyilkossá változtatta, ezért el kell pusztítani. Eddie dühöngött és nem hitt Peternek, ezért amikor az elment, magához vett egy másik fiolát teli a fekete anyaggal, amirõl Peter nem tudott. Úgy érezte, Peter elárulta õt, és bosszút esküdött ellene, amiért el akarta tõle venni apja egyetlen hagyatékát. Magára öntötte a mintát, majd testét leírhatatlan kín és fájdalom töltötte be, amelynek hatására mentális sérülést is szenvedett. Az önkontrollját vesztett Eddie a Peter iránti gyûlölettõl hajtva kitört a laborból, közben pedig könyörtelen meggyilkolt egy nõt, és két egyetemi biztonsági õrt. Az eszét vesztett Eddie elment Peter iskolájához, kicsalogatta õt, majd összecsapott vele. Érezte, hogy a „Ruha” Petert akarja, ezért mindenáron magába akarta szívni a fiút. Csatájuknak a rendõrség megjelenése és egy elektromos vezeték vetett véget, amelyre a zavarodott Eddie véletlenül rálépett, és látszólag belehalt az áramütésbe. Peter azonban késõbb elment Eddie kollégiumi szobájába, ahonnan valaki elvitte volt barátja összes holmiját…

Magassága: 180 cm
Súlya: 79 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Szõke
Emberfeletti képességei: Venom erejét az a „Ruha” táplálja, amely egybeolvadt Brockkal. A „Ruha” elsõdleges célja az volt, hogy meggyógyítsa és újjáépítse a sérült testszöveteket – ennek következtében Venom nagyfokú regeneráló képességekkel és emberfeletti fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenfelül a „Ruha” szerves „hálót” is ki tud lõni, valamint minimális szintû alakváltásra is képes.
Szakterülete: Eddie alapfokú biomérnöki ismeretekkel rendelkezik.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 4/7 (Emberfeletti; 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/h)
Állóképesség: 4/7 (Emberfeletti regeneráló képesség)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Igen, igen, tudom, rövid volt az e heti összefoglaló, de nézzétek ezt most el nekem: még mindig a szilveszteri buli hatásait próbálom kiheverni. Menjetek, és írogassataok inkább az Ultimate Marvel fórumba, ahol kíváncsian várom véleményeiteket, észrevételeiteket.
Na jó, egy kis meglepetés még belefér… Pár új háttérrel még megleplek titeket, itt megtekinthetitek õket. Túlságosan elkényeztetlek titeket…