Sebõk – London elõzetes

Fekete-Fehér Képregénymúzeum címén klasszikus magyar képregények korunknak megfelelõ újrakiadására készül közösen a Míves Céh (a Fekete-Fehér képregényantológia kiadója) valamint a kArton Galéria/Képregény Kedvelõk Klubja. Ezzel a hazai éledezõ képregényes szintérnek szeretné megmutatni saját múltját, ami szerencsére nem szûkölködik világszínvonalú alkotásokban.

Az elsõ füzet a Sebõk Imre: Jack London nyomán címet fogja viselni, mely a rendkívül bõ életmûvel rendelkezõ mester munkásságába kíván bepillantást nyújtani. A három Jack London képregény-adaptáció címe és eredeti megjelenése: A mexikói: Magyar Ifjúság, 1959; A mayák kincse: Népszava, 1962; Tragédia a messzi északon: Füles, 1975. A Kiss Feri által válogatott képregények eredeti kiadásokból beolvasott lapjait számítógépes eljárással retusálják és átszerkesztik, így az eredetinél szebb kiadást tarthatunk majd kezünkben! A már nyomdában lévõ, 52 oldalas kiadvány exkluzivitását fokozza, hogy helyet kap benne több hasznos összeállítás, így a képregényekrõl készített elemzés Kertész Sándortól és Cserkuti Dávidtól, archív képek Sebõk Imrérõl, Kiss Ferenc által írt életrajz és Bayer Antal ismertetõi az eredeti regényekrõl valamint Jack Londonról.
Külön köszönet jár a Sebõk családnak, Cs. Horváth Tibornénak, Domján Zoltánnak, Fekete Imrének, Kozma Péternek és Kroboth Jenõnek.
A magas presztízsértékû sorozat önköltségi áron kerül értékesítésre. Nem lesz kapható könyvesboltokban, hogy ezzel is csökkentsék az árat. Az elsõ rész 200 sorszámozott példányban fog megjelenni, melyre már érkezett 80 elõjegyzés.
Egy füzet ára 800 forint. Elõjegyezni (és érdeklõdni) a fórum megfelelõ topicjában lehet, illetve a mivescehKUKACmivesceh.hu e-mail címen.
A megrendelt példány(oka)t személyesen lehet átvenni a Képregény Kedvelõk Klubjának következõ összejövetelén, illetve a Hungarocomixon, ahol az elõre megrendelt példányok mellett lehetõség lesz még további példányok megvásárlására is, de mivel ezek száma erõsen korlátozott, javasolt az elõjegyzés!