Rajzverseny a drogmentes Magyarországért

[mano] A Drogmentes Magyarországért Kreatív pályázata. Klikk tovább a részletekért!

Az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalom célja, hogy a drogfogyasztás növekvõ statisztikáit megállítsa, és visszafordítsa azt a folyamatot, melynek köszönhetõen ma már szinte „divattá” vált drogozni.
Mivel a drogproblémát mindig megelõzi az élet valamely más problémája, a valódi megoldást a drogfogyasztásra az élet problémáinak megoldása jelenti.
A drogot fogyasztó fiatalok körében készült felmérésekbõl kiderül, hogy gyakran pusztán unalomból, vagy jobb tevékenység híján drogoztak.
Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyon sokan vannak, akik elõtt nincsenek célok, ami felé haladni szeretnének, nincsenek tervek, aminek megvalósításán fáradoznának.
Márpedig célok nélkül az ember halott.
Ha tényleges segítséget akarunk nyújtani, akkor nem elég az, ha kiütjük a képbõl a drogozást, hanem oda is kell tennünk valamit helyette.
Olyan alternatívákat kell a fiatalok figyelmébe ajánlani, amelyben örömüket lelhetik, ami tartalmas idõtöltést és szórakozást jelent, és ezzel együtt építõleg is hat az emberre.
Ilyen dolog lehet minden olyan értelmes és kreatív tevékenység, amely figyelmet és tényleges tevékenységet kíván meg a gyakorlójától.
Ahogyan a Drogmentes Magyarországért Maraton a sportra helyezi a hangsúlyt, a Drogmentes Magyarországért Kreatív pályázatok a mûvészetek megannyi ágát vonultatják fel.
Hiszen az önkifejezésben megtalált öröm az egyik legmagasabb szintû öröm, és az alkotás öröme kérdés nélkül kiütheti a képbõl a drogok által elérhetõ „ál-örömöket”.
Az elkövetkezõ, mûvészetet értõ nemzedéket kell most megmentenünk a drogok poklától. Hiszen egy drogos csak befelé képes figyelni. Egy drogos nem fogja érteni, élvezni és értékelni a mûvészetet, hiszen nem is nem látja a mûalkotást, nem hallja a zenét, nem látja a színeket és formákat, és nem érti magát a mûvet.
A drogos fiatal soha nem lesz valódi mûélvezõ!
Pedig a jövõ társadalmának egyik építõköve maga a mûvészet!
Legyenek hát mûvészek a ma fiataljai, legyen újra érték a szépség és a tiszta gondolat!
Hiszen minden fiatal tehetséges valamiben!
Ezért szervezzük meg minden évben a Drogmentes Magyarországért Kreatív pályázatot valamelyik mûvészeti ágban.

Klikk ide a plakátok nagyobb méretben való megtekintéséhez.

Forrás: drogmentes.hu