Ováció a 300-nak!

Bemutatták Berlinben a Frank Miller képregénye alapján készült 300 címû filmet. Ezerhétszáz nézõ éljenzett a spártai harcosok küzdelmét bemutató európai õsbemurtató után.
+ megmutatjuk a film magyar poszterét is!

Álló ovációval fogadta a Berlini Filmfesztivál ezerhétszáz fõs közönsége Zack Snyder 300 címû filmjét, ami Frank Miller azonos címû képregényébõl készült a Sin City látványvilágával. A vetítés közben többször spontán taps és üdvrivalgás tört ki. Az amerikai mozik március elejétõl játsszák a filmet, a hazai bemutató majdnem két héttel késõbb, március 22-én lesz.

Frank Miller szexben és erõszakban bõvelkedõ képregényfilmje, a Sin City rajongói Zack Snyder 300-ában sem fognak csalódni. A Thermopülai csatában elesett spártaiaknak emléket állító filmeposz Rodrigez ponyvamozijánál valamivel több tartalmat ígér, az i.e. 480-ban vívott összecsapás mitológiájába vezet be. Történelmi hûséget azonban ne kérjünk számon a filmen, hiszen még orkszerû lények is szerepet kaptak.

Csata elõtt csábítás

A 300 fõhõse Leonidász, Spárta királya, aki egész életében arra vágyott, hogy megvívhasson a perzsákkal. Az ellenfél seregét a piercinges Xerxész vezeti, aki az összecsapás elõtt megpróbálja elcsábítani Leonidászt, sikertelenül. A történetet a csata egyetlen túlélõje, Dilidos visszaemlékezéseibõl ismerjük meg.

A költségvetésrõl pontos adatot nem árult el a készítõ Warner Brothers, de annyi biztos, a 300 kevesebb, mint 70 millió dollárból készült, ami ekkora produkciónál kivételesen alacsony összegnek számít. A jeleneteket hatvan nap alatt vették fel kék háttér (bluescreen) elõtt, a háttereket és a vizuális effekteket digitálisan hozták létre. Ugyanezt az eljárást használták a Sin City-nél, aminek a második része 2008-ban jön ki.

Snyder a következõ képregényadaptációra készül

A 300 elõkészítésében maga Frank Miller is részt vett, de a rendezésnél szabad kezet adott a Holtak hajnala címû zombiremake-et jegyzõ Zack Snydernek. „A képregényt a 300 spártai címû 62-es film inspirálta, de most azt kívánom, bárcsak ezt láttam volna elõször” – nyilatkozta Miller a 300 végleges változatának megtekintése után.

A spártai csata után Snyder a Watchment, Alan Moore képregényét adaptálja filmre. A bemutatót 2008-ra tervezik, és a film a rendezõ szerint „inkább hasonlít majd a Taxisofõrre, mint a Fantasztikus négyesre”.

Forrás: index.hu