Nívódíj a "Másik oldal" címû képregénynek

[zhalasz] A Másik oldal címû elektronikus képregény (korábbi hír róla itt) lett a 2006-os eFestival 2. helyezettje. Az online és multimédia szakma által hatodik alkalommal kiírt versenyre idén csaknem száz alkotást neveztek. A helyezés nagy jelentõségû, ugyanis a legjobbak pályázhatnak az Európai Multimédia Fórum díjára…

A „Másik oldalt” az Elektronikus Mûvek Szerzõi Jogait Védõ Közcélú Alapítvány (ASVA) és a ProArt kezdeményezésére az Eduweb Multimédia Zrt. készítette. A képregény segítségével szeptember óta csaknem 30.000 középiskolás ismerkedhetett a szerzõi jog fontosságával a Sulinet oldalán. A „Másik oldal” egy amatõr rockzenekar életét követi nyomon az elsõ iskolai koncerttõl a saját lemez megjelenéséig. A történet megismerése közben szinte észrevétlenül sajátíthatják el a tinédzserek a szerzõi jog legfontosabb kérdéseit.

Az ASVA igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, máris van nemzetközi érdeklõdés a film iránt. Kálmán András hozzátette, már korábban is gondoltak a külföldi terjesztésre, így nem lesz nehéz lefordítani a képregényt. Az ASVA igazgatója úgy látja, a „Másik oldal” eséllyel pályázhat az Európai Multimédia Fórum Kiválóság a Multimédiában Díjra. (FH)

Forrás: uno.hu