Képregény Info 2007/3

SpongyaBob (KOCKANADRÁG! :D) Csodálatos Pókember, Lucky Luke, Vertigo, Árnybíró, Batman, Eduárd, 300, Megtorló, Princess Ai, Tarot Cafe. És mindez egy hírben! ;)

SpongyaBob magyarul
Az Egmont kiadó 2007-es újdonsága a közkedvelt rajzfilm-figura, SpongyaBob kalandjainak a képregényes változata egy új havilapban. Az elsõ szám január 30-án jelenik meg.

Friss megjelenések

Csodálatos Pókember 43 (ADOC-Semic, 72 oldal, színes). A korábbihoz képest háromszoros terjedelemben. Kapható az újságárusoknál.

Lucky Luke 3: Dalton mama. (Pesti Könyv, 44 oldal, színes). A Dalton fivérek éppen a börtönben ülnek, amikor Lucky Luke véletlenül találkozik édesanyjukkal. A mama egy köztiszteletben álló kedves, idõs hölgy, aki azért némileg hasonlít a fiaira… Kapható az újságárusoknál, képregényboltokban és egyes könyvesboltokban.

Vertigo felnõtt képregények 2 (Kingpin, 96 oldal, színes). Folytatódik Constantine, a Prédikátor és Y, az utolsó férfi története. Kapható könyvesboltokban és képregényboltokban.

Elõkészületben

Árnybíró 4 (MangaFan, 194 oldal, fekete-fehér). A mangasorozat folytatása megjelenik január végén. Bemutatója január 27-én, az Odeon moziban rendezendõ AnimeNapon.

Batman: Hush 2 (Képes Kiadó, 96 oldal, színes). A Denevérember egyik leglátványosabb kalandja három részben jelenik meg magyarul. Jim Lee és Jeph Loeb munkája a 3. Magyar Képregényfesztivál egyik fõ újdonsága lesz lesz.

Eduárd 8 (Képes Kiadó, 36 oldal, fekete-fehér). Folytatódik A szõke ciklon klasszikus Rejtõ-feldolgozás és Odegnál Róbertnek a Rév világához kapcsolódó Nekrológ címû története. Teljes képregények Batman (8 oldal, John Buscema-John Arcudi), Rutin (1 oldal, Fekete Imre), Szivárvány köz (3 oldal, Zorro de Bianco). Megjelenik február elején.

300 (Képes Kiadó, 82 oldal, színes). Frank Miller, a Sin City képregények világhírû alkotója ezúttal a thermopülai szorosnál lezajlott csatát dolgozta fel, ahol a Leonidász király vezette 300 spártai vette fel a reménytelen harcot Xerxész perzsa hadseregének sokszoros túlerejével szemben. A képregénybõl készült film világpremierje március 8-án, magyarországi bemutatója várhatóan március 29-én lesz. A képregény március elején jelenik meg.

Megtorló: Balfékek szövetsége (Fumax, 120 oldal, színes). Garth Ennis és John McCrea képregénye hemzseg a vendégszereplõktõl: Pókember, Rozsomák, Fenegyerek, Hulk. Nem sok esélye lehet ellenük Frank Castle-nek. Vagy mégis? A kötetet Varga Péter fordította. Megjelenik a 3. Magyar Képregényfesztiválra.

Princess Ai 2 (Fumax, 192 oldal, fekete-fehér). Az õsszel debütált háromrészes manga második epizódja. A magyar fordítás Szeredás Lõrinc munkája. Megjelenik a 3. Magyar Képregényfesztiválra.

Tarot Café 1 (Fumax, 200 oldal, fekete-fehér). Második mangasorozatát indítja a Fumax. A Japánban, Amerikában, Franciaországban, Spanyolorszában és Németországban is sikernek örvendõ Tarot Caféval az ezotéria világába lépünk be. Szerzõje Szang Szun Park koreai rajzolónõ, fordítója Kálovics Dalma. Megjelenik a 3. Magyar Képregényfesztiválra.

Közelgõ események

Képregény Kedvelõk Klubja
Január 25, csütörtök, 18 óra.
A helyszín ezúttal Kiss Ferenc képregénygyûjtõ lakása lesz. Az érdeklõdõk írjanak neki a kferry001KUKACchello.hu e-mail címre.

Anime-Nap az Odeonban
Január 27, szombat, 11-16 óra
Odeon-Lloyd mozi (1136 Budapest, Hollán Ernõ utca 7. ) A belépés díjtalan.
Ebbõl az alkalomból mutatják be a Ghost in the Shell (Páncelba zárt szellem) DVD-t és az Árnybíró mangasorozat 4. kötetét.
Vetítések:
11:30 – Paradise Kiss és Gravitation
12:30 – Ghost in the Shell
14:00 – Paradise Kiss és Gravitation
15:00 – Reneszánsz

3. Magyar Képregényfesztivál
Az immár hagyományos esemény várható idõpontja március 24, szombat. Az elõzetes programból: képregényvásár, újdonságok bemutatója, vetítések, interaktív programok, képregényiskola, rajzverseny, tombola, az Alfabéta-díjak átadása. További információkkal folyamatosan szolgálunk honlapunkon.

Kiállítások

Képregények Németországból
A kiállított kötetek a budapesti Goethe Intézet (1092 Budapest, Ráday u. 58) könyvtárában január 26-ig tekinthetõk meg. A vándorkiállítás további helyszínei:
Eger, Bródy Sándor Megyei Könyvtár, február 5-23.
Gyula, Mogyoróssy János Városi Könyvtár, március 5-23.
Debreceni Egyetem, április 2-23.
Pécs, Lenau-Ház, április 25-május 12.
Szombathely, Berzsenyi Dániel Könyvtár, május 14-június 15.
Szeged, Somogyi-Könyvtár, október 1-19.

Képregény a Spanyol Demokráciában 1975-2005
A kiállítás január 24-én este 18 órakor nyílik meg a Cervantes Intézetben (1064, Budapest, Vörösmarty u. 32.) Megnyitja José Maria Conget. A képregények betekintést nyújtanak a Franco halála utáni spanyol képregény fejlõdésébe, köztük a La Cúpula, a Norma, a Glénat és az El Jueves kiadványaiba. Megtekinthetõ február 23-ig.