Kalyber Joe

Újabb színvonalas magyar képregény megjelenésére számíthatunk a Hungarocomixon. Ennek a mûnek az elõkészületeit viszonylag nagy titok övezte, pedig az alkotója – Pilcz Roland – már kisgyerekkora óta csiszolgatja Kalyber Joe karakterét és most fõiskolásként végre lehetõséget kapott, hogy bemutassa nekünk is.

A tehetséges rajzoló már nem teljesen ismeretlen a hazai képregény rajongók számára: tavaly bemutatkozott már az Új Galaxisban az Angyali béke címû képregényével, továbbá a legfrissebb Fekete-Fehér Képregényantológiában is találhatunk tõle egy rövid képregényt: Ajándék.
„Tesztolvasók” szerint a Kalyber Joe stílusa inkább az európai ifjúsági képregényekhez hasonló, de bõven szórakoztató idõsebbek számára is. Kalyber teremtõje így írja le a történetet: „Az elsõ rész a kezdetek kezdetére repít vissza minket, mikor is fõhõsünk még javában koptatja a fõiskolai padokat. Kettõs szerepkörben találja magát, hiszen tanárcsemeteként egy kisiskolás osztályt is kell tanítania, és bevezetni õket a fõiskolai élet rejtelmeibe.
Nem is sejti, hogy hamarosan egy a gyerekek által elkövetett diákcsíny olyan láncreakciót indít el, ami fenekestül felforgatja az õ és barátai unalmas életét. Sõt, az is kiderül, hogy sötétebb ügybe bonyolódott, mint az elsõ látásra tûnik.”

Egy jó ízléssel megkevert vegyes mûfajú mûre számíthatunk. Az 54 oldalas képregény album az igen kedvezõ 1000-1200 forint körüli áron lesz majd megvásárolható a Hungarocomixon, utána természetesen a könyvesboltokban is.
További információkat találhattok a fórumunk megfelelõ topicjában.
Elõzetes pedig a jövõ hét folyamán várható…

Kalyber Joe

Õsszel jelenik meg a már nem ismeretlen Pilcz Roland új magyar képregény-sorozata, a Kalyber Joe elsõ része.
Az 56 oldalas színes történet nem nélkülözi a kalandos, humoros és drámai elemeket sem, így minden korosztálynak kellemes kikapcsolódást fog nyújtani:

Az elsõ rész A Kezdetek kezdetére repít vissza minket, mikor is fõhõsünk még javában koptatja a fõiskolai padokat. Kettõs szerepkörben találja magát, hiszen tanárcsemeteként egy kisiskolás osztályt is kell tanítania, és bevezetni õket a fõiskolai élet rejtelmeibe. Nem is sejti, hogy hamarosan egy a gyerekek által elkövetett diákcsíny olyan láncreakciót indít el, ami fenekestül felforgatja az õ és barátai unalmas életét. Sõt, az is kiderül, hogy sötétebb ügybe bonyolódott, mint az elsõ látásra tûnik…

Pilcz Roland lapja, Képregényajánló, Kapcsolódó fórum, A borító nagyban.