Jön az õrült szuperhõs!

[mano+Galen] Hosszas halogatás után a Dimension Films hamarosan nekilát vászonra állítani a Michael Allred által életre keltett Madman-t. A a leendõ adaptáció produceri székében Elizabeth Avellan, és régi fegyvertársa, a Sin City készítõje, Robert Rodriguez áll majd (aki 1998 óta birtokolja a képregény jogait), ám az õ teendõi itt ki is fognak merülni, mivel a rendezést George Huang tudja le…

Snap City városának (érdekes kapcsolat Rodriguez bûnös városával) igazságosztója, Madman voltaképpen nem más, mint egy poszt-modern változata a Frankenstein meséknek, mely egy kis szuperhõsi csavarral is meg van spékelve. Az eredetileg bérgyilkosként tevékenykedõ címszereplõnk egy autóbalesetben életét veszti, ám két õrült tudós, Dr. Gillespie Flem és Dr. Egon Boiffard újraéleszti, s mindamellett, hogy a Frank Einstein nevet adják neki (ez persze csak elsõre tûnik áthallásnak a Mary Shelley karakterével, mivel eredetileg Albert Einstein és Frank Sinatra keverékébõl jött létre), még emberfeletti erõvel, pszichés hatalommal is felruházzák. Ám mivel a dokik nem képesek korrigálni páciensuk testén esett sebeke, az egy rá szabott ruhával kénytelen akcióba lendülni az igazságért. A film teljes egészét Robert Texasban található ranch-én forgatják majd le, csak úgy mint ahogyan azt tette a Sin City esetében is. (Iván István)
Forrás: MoziNet.hu

Vászonra kerülnek Frank Einsteinnek, a roncsolt testû képregényhõsnek a kalandjai. A producer Robert Rodriguez, aki valószínûleg a Sin City 2 után szakít idõt az új projektre.
Robert Rodriguez produceri irányítása alatt megfilmesítik a Madman címû képregényt – adta hírül a Variety. A szaklap információja szerint Rodriguez évek óta szeretné vászonra vinni Michael Allred képregényét, amely a Frankenstein-történet és egy szuperhõssztori ötvözete: fõhõse meghal autóbalesetben, de egy elmeháborodott orvos újra életet lehel bele, és ráadásul még különleges képességekkel is felruházza. A dokinak egy dolog nem jön össze: nem tudja eltûntetni a Frank Einsteinnek újrakeresztelt férfi arcáról a sérülések nyomait, ezért szuperhõsálarcba bújtatja.
A filmet George Huang, a Filmcápák hálójában és az Óvszerháború alkotója rendezi, aki régóta ismeri Rodriguezt, és a Kémkölykök 3-ban közre is mûködött kreatív tanácsadóként. A forgatókönyvet a rendezõ Allreddel közösen írja majd. A Madman-t a Bob Weinstein által vezetett Dimension Films gyártja, a forgatás teljes egészében Rodriguez cége, a Troublemaker Studios texasi stúdiójában zajlik majd.
Hogy pontosan mikor kezdõdhet el a film forgatása, az Rodriguez zsúfolt idõbeosztásától függ: már befejezte a Tarantinóval közösen készített Grindhouse ráesõ felét, a Planet Terror-t, de jelenleg éppen a Sin City folytatását készíti elõ.
Forrás: origo.hu