Hellboy vs Halo

(HardWired) Miután felröppentek a pletykák, hogy a Halo filmet Guillermo Del Toro rendezné, Peter Jackson, a film producere gyorsan elhessegette a Dark Horizons online filmmagazinnak adott interjúban a további találgatásokat, mondván egyelõre senkit sem szerzõdtettek le és 2006-ig nem is beszélhetnek végsõ jelöltrõl.

A napokban Del Toro azonban megerõsítette a brit Empire c. lapnak, hogy Peter Jacksonnal és a film mögött álló Universal Studios, illetve a 20th Century Fox képviselõivel folytat tárgyalásokat a film rendezése kapcsán. A Halo nagyon érdekes projektnek ígérkezik, mivel telis-tele van szörnyekkel. Nagy a kísértés, de szó sincs róla, hogy a Hellboyt félredobtam volna – kérette magát a rendezõ. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a Hellboy marad, de minden a büdzsén múlik.

Del Toro a lehetõ legjobb pozicióban van, nyugodtan hátradõlhet a székében és várhatja, hogy a Halo stábja a Hellyboynál kecsegtetõbb ajánlattal álljon elõ. Szíve szerint leforgatná a Hellboy 2-t, majd utána egybõl a Halo filmet is, ám a szûkös idõhatárok miatt nem tûnik valószínûnek, hogy megvárnák a Hellboy 2 munkálatainak befejeztét.

Az interjú végén Del Toro kifejtette, hogy az esetek többségében a játékok nem rendelkeznek kidolgozott univerzummal vagy szörnyekkel, melyek kellõképp lenyûgöznék, ellenben a Halo-val. Master Chief ikonikus karaktere bámulatos, a játék intenzív és erõsen filmszerû. A játék több szempontból is filmes felépítésû, ledöngölõ alkotás válhat belõle – zárta a beszélgetést Del Toro.