Gyorsan tágul a Marvel-univerzum

[ninja / odeon] Avi Arad, a Marvel Comics jogtulajdonosa, egyben a Marvel Studios elnök-vezérigazgatója, aki eddig olyan filmek produceri teendõit látta el, mint az X-Men-, a Pókember– és a Penge-széria, tegnap nyilvánosságra hozta, milyen további képregényfilmek eljövetelére számíthatunk a következõ években…

A lista pedig nem csupán hosszú, de igen ígéretes is. Lássuk az egyes projekteket, illetve azok részleteit:

Iron Man: talán a legrégebb óta érlelõdõ terv. Tom Cruise már régóta hangoztatja érdeklõdését a figura iránt, hosszú ideig pedig Nick Cassavetes nevét emlegették rendezõként. A legfrissebb hírek szerint immár bizonyos, hogy a Zathurát is jegyzõ színész, Jon Favreau vezényletével fog elkészülni a film, melynek forgatókönyve Matt Holloway és Arthur Marcum bemutatkozó munkája lesz. A forgatás várhatóan jövõ januárban indul.

Hulk 2: a folytatás (mely valószínûleg csak DVD-n jelenik majd meg) írója Zak Penn lesz, aki korábban sajnos nem csupán Az utolsó akcióhõst, és a két utóbbi X-Men-t jegyezte, hanem a Bigyó felügyelõt, az Ellenséges területet és az Elektrát is – utóbbit maga Arad is rossz filmnek tartja, bár az egyetlennek munkái közül. A hírek szerint a zöld monstrum ellenfele a 980 fontos Irtózat (Abomination) lesz, aki átváltozása elõtt jugoszláv kémként tevékenykedett.

Ant Man: a rendezõ és társíró a Haláli hullák hajnalának egyik tettese, Edgar Wright lesz.

Captain America: a szintén hosszú évek óta húzódó tervet David Self írja majd, õ korábban Az átok, a Tizenhárom nap és a Kárhozat útja forgatókönyvét jegyezte, a film legkorábban 2009-ben készülhet el.

Nick Fury: az Elnök különgépe, az Ítéletnap és az Árnyék nélkül szerzõje, Andrew Marlowe írja.

Thor: A sejt és a nyáron a mozikba kerülõ Poszeidón írója, Mark Protosevich jegyzi majd.

Ez tehát a terjedelmes és bizalomgerjesztõ lista, amibõl egyelõre még csak egyetlen produkció rendelkezik bemutatási dátummal, ez pedig az Iron Man, ami a tervek szerint már jövõre mozikba kerülne.

Forrás: odeon.hu