Gnómok és belek dögivel

[czben] A Sin City után a 300 címû Frank Miller-képregényt filmesítették meg. A thermopülai csatáról szóló film a témához illõen brutálisnak tûnik, már az elõzetes is büntet…

Elkészült a legújabb Frank Miller-képregény-adaptáció, a 300, és végre – a neten több hete keringõ „kalózverzió” után – a hivatalos elsõ elõzetes is megérkezett. A klip alapján sajnos úgy tûnik, hogy a thermopülai csata eseményeit feldolgozó film jobban hasonlít majd a Nagy Sándor, a hódító-ra, mint a Sin City-re, de ezt mindenki megítélheti maga, ha ide kattint.

A 300-at Zack Snyder rendezte, aki a Holtak hajnala címû Romero-remake-et készítette, és aki nagyon úgy fest, hogy képregény-adaptációkból szeretne megélni a következõ pár évben, mert már készül a Watchmen címû könyv megfilmesítésére is. A 300 fõszereplõje a görög sereget a perzsa túlerõvel szembevezetõ Leonidász királyt megformáló Gerard Butler, akit azok ismerhetnek, akik véletlenségbõl megnézték a tavaly elõtti Az operaház fantomja-filmet.

A többi szereplõben sem fedezhetünk fel A-kategóriás sztárokat, de hiányukért kárpótolhatnak majd az érzékszerveinket bombázó durva ingerek: már a másfél perces elõzetes során kapunk rémisztõ farkast, kútba rúgott embert, szakadékba zuhanó hadsereget és különféle gnómokat.
A film amerikai bemutatója 2007. március 9-én lesz, a hazai bemutató idõpontját egyelõre nem tudjuk.

Forrás: origo.hu