GitS – Moziban és DVD-n

[többen] 2006. november 26-án mutatják be a hazai mozikban az Odeon által forgalmazott újabb legendás animét, az 1995-ben készült Ghost in the Shell-t, mely a fordításban a Páncélba zárt szellem címet kapta végül.
És december közepétõl már a DVD is megvásárolható lesz!

Az Odeon az Oldboy-t és az Akirát követõen újabb instant klasszikussal gazdagítja a hazai DVD-piacot, s az Akirához hasonlóan ezúttal is nagy feneket kerítenek a megjelenésnek. Mit nagyot? Orbitálisat.

A film november 26-án debütál az Odeon-Lloyd moziban: a kiadó a díszbemutatóra ismét különleges ajándékokkal, meglepetésekkel készül, szóval már most érdemes lesátorozni a Hollán Ernõ utcában. Ami a DVD-t illeti, a kiadó szeretné überelni az Akirát, s az elõzetes speckó-listát látva ez minden bizonnyal sikerülni is fog nekik. Tudni érdemes, hogy a december közepén megjelenõ kiadványt idén kizárólag az xpress.hu-n lehet majd megvásárolni, méghozzá speciális kiszerelésben (a DVD hamarosan elõrendelhetõ lesz az online üzletben); hivatalos kereskedelmi forgalomba majd csak január végén kerül. Lássuk, mivel szolgál a kiadvány!
A kétlemezes csomag elsõ korongján a filmet találjuk eredeti (1.85:1) képaránnyal, digitálisan felújított anamorf képpel, továbbá dts 6.1-es és DD5.1-es japán hanggal, vadonatúj DD5.1-es magyar szinkronnal, valamint az MTV-s szinkron DD2.0-ás változatával, s természetesen magyar felirattal, melyet a kiadó megpróbál a lehetõ legautentikusabb forássból fordítani. Az elsõ korongon találjuk a Japanimánia, az LD50 és a Trillian képregénybolt (HAJRÁ GRIFTER!) képviselõinek részvételével készült rajongói audiokommentárt, amely az Odeon ígérete szerint legalább annyira lesz lelkes, mint amennyire információgazdag. A kiadvány egyik nagy különlegességét szintén az elsõ lemezen találjuk majd: ez egy ún. trivia track, melynek aktiválásával a film nézése közben mindenféle hasznos információt olvashatunk a produkcióról, illetve annak világáról, hatásairól, stb. A szöveges extra elkészítésében többek között olyan anime-mágusok vesznek részt, mint Géczi Zoltán (Filmvilág) és Teszár Dávid (Filmvilág, Mozinet).

A második korongon található töméntelen extrát két csoportba oszthatjuk. A külföldi kiadványokon bemutatott, azaz “import” bónuszok a következõk:

 • Így készült a film (kb. 27 perc)
 • Elõzetes (kb. 2 perc)
 • Exkluzív videoklip (kb. 4 perc)
 • Dokumentumfilm a digitális utómunkáról (kb. 30 perc)
 • Szöveges leírás a karakterekrõl
 • Képgaléria (kb. 50 kép)

  Mint az Akira esetében, a kiadó ezúttal is készül saját gyártású, exkluzív extrákkal, méghozzá a következõkkel:

 • Páncélrománc: A cyberpunk krónikái – beszélgetés Kömlödi Ferenccel (kb. 30 perc)
 • Képregénybe zárt szellem: a manga és az anime összehasonlítása Varró Attilával (kb. 30 perc)
 • Szellem a vásznon: díszbemutató az Odeon-Lloyd moziban (kb. 10 perc)
 • A cyberpunk kulturális öröksége: dalok, klipek
 • Hangok a szellemhez: Így készült a szinkron (kb. 7 perc)

  Forrás: dvdextra.hu

  * * *

  Ghost in the Shell: Páncélba zárt szellem – XPRESS EXKLUZÍV (2 DVD)
  Kôkaku kidôtai / Ghost in the Shell (Japán – 1995)
  Mûfaj: akció, krimi, sci-fi, thriller, anime
  Rendezte: Mamoru Oshii
  Szereplõk: rajzfilmfigurák
  Bolti ár: 6000 Ft
  Xpress ár: 5590 Ft
  A film hossza: 82 perc
  Megjelenés dátuma: 2006. december 15.
  Hangsávok: magyar DD5.1 és Surround + japán DD5.1 és DTS ES
  Feliratok: magyar
  Gyártó stúdió: Odeon

  A kiadvány specifikációi még nem véglegesek, ezért arra kérünk, hogy rendszeresen keresd fel oldalunkat, ahol folyamatosan jelezzük az esetleges változásokat.

  A jelenleg látható borítóterv szintén még nem a végleges. A tervek szerint egy, az AKIRA kiadásához hasonló DIGPACK dobozban kapják majd meg a filmet azok a vásárlók, akik nálunk rendelik elõ a kiadványt. Hagyományos kereskedelmi forgalomba nem kerül a DIGIPACK-változat, amely csak korlátozott darabszámban rendelhetõ!
  2029-et írunk. A humán értékek jelentõsségüket vesztették: a világot az irányítja, aki a legtöbb információval bír, így az emberek rácsatlakoztak egy globális hálózatra, amely az élet valamennyi területét befolyásolja. Talán ezért is akarják olyan sokan feltörni. A technoterroristák megakadályozására jött létre a Section 9 névre hallgató különítmény, amely kibernetikus beültetésekkel felturbózott kommandósokból áll. Emberfeletti lények õk, gépi segítséggel agyuk és izomzatuk sokkal többre képes, mint egy átlagemberé, de létük bizonytalanságának is ez jelenti alapját.

  A géptestben lakozó Kusanagi Motoko õrnagy egy különösen veszélyes bûnözõ, a Bábjátékos után nyomoz, aki testrõl testre vándorol, ezért kilétét szinte képtelenség meghatározni. Közben megmagyarázhatatlan esemény történik: egy kiborg-gyártó üzem magától összeszerel egy új fémtestet, amelyben különleges értelem, a Szellem nyomaira bukkannak…

  Shirow Masamura 1989-ben íródott mangájából Mamoru Oshii 1995-ben forgatott szenzációsan zavarba ejtõ animét. A látványos akciójelenetekkel tarkított szövevényes nyomozás során a tudományos fantasztikum egyik legizgalmasabb kérdése kerül boncasztalra: az elgépiesedett világban hol ér véget az ember és hol kezdõdik a robot?

  EXTRÁK:

  1. LEMEZ:

 • Egyéb – kétféle szinkron: az MTV-s magyar hang DD2.0-ban és egy vadonatúj szinkron DD5.1-ben (kb. 82 p.) – MAGYAR HANGGAL
 • Audiókommentár – rajongói audiokommentár (kb. 82 p.) – MAGYAR HANGGAL
 • Szöveges kommentár – Trivia track: érdekességek, információk a filmrõl (kb. 82 p.) – MAGYAR FELIRATTAL

  2. LEMEZ:

 • Werkfilm (így készült) (kb. 27 p.) – MAGYAR FELIRATTAL
 • Elõzetes (kb. 2 p.) – MAGYAR FELIRATTAL
 • Videóklip
 • Dokumentumfilm – Digitális utómunka (kb. 30 p.) – MAGYAR FELIRATTAL
 • Szöveges információ – a karakterek- MAGYAR FELIRATTAL
 • Képgaléria – kb. 50 kép
 • Dokumentumfilm – Páncélrománc: A cyberpunk krónikái – beszélgetés Kömlödi Ferenccel (kb. 30 p.) – MAGYAR HANGGAL
 • Dokumentumfilm – Képregénybe zárt szellem: a manga és az anime összehasonlítása Varró Attilával (kb. 30 p.) – MAGYAR HANGGAL
 • Kisfilm – Szellem a vásznon: díszbemutató az Odeon-Lloyd moziban (kb. 10 p.) – MAGYAR HANGGAL
 • Egyéb – A cyberpunk kulturális öröksége: dalok, klipek
 • Kisfilm – Hangok a szellemhez: Így készült a szinkron (kb. 7 p.) – MAGYAR HANGGAL

  Forrás, elõ- és megrendelés: xpress.hu